StoryEditorOCM

VELIKA FOTOGALERIJAU Splitu održano otvoreno Europsko prvenstvo u klasi Šljuka: Amerikanci najbolji, Španjolcima medalje, najbolja hrvatska posada na 12. mjestu

Piše OM
4. rujna 2021. - 20:08

Jedriličarski klub Split bio je od 30. kolovoza do 4. rujna domaćin otvorenog Europskog prvenstva za klasu Šljuka. Nastupilo je 49 posada iz 12 zemalja. Zanimljivost ovog "pravog jedriličarskog dvosjeda" je što posade mogu biti muške, ženske, ali i mješovite muško-ženske, bez odvajanja u poretku.

Najbolja je bila mješovita psoada iz SAD-a u sastavu Ernesto Rodriguez i Kathleen Tocke, no obzirom da su Amerikanci bili izvan službene konkurencije, prvaci Europe postali ukupno drugoplasirani Španjolci Jordi Triay Pons i Cristian Vidal Carbonell.

image
Jordi Triay Pons i Cristian Vidal Carbonell

Srebrnu medalju osvojili su njihovi zemljaci Victor Perez Campos i Juan Carlos Serrano, a broncu također Španjolci Gustavo Del Castillo Palop i Rafael Del Castillo Palop. 

Španjolske posade osvojile su i sljedeće dvije pozicije u poretku, a najbolja hrvatska posada bila je Luka Jerčić i Josipa Prosinečki (JK Split) na ukupno 12. mjestu.

Marko Marinović i Ana Zelić (JK Split) osvojili su 16. mjesto, Volarić i Pavlak 29., Vranić i Scheidl 30., a Dešković i Baršić 35. poziciju. Ženska posada Alujević/Polić plasirala se na 48. mjesto.

KOMPLETNE REZULTATE MOŽETE VIDJETI OVDJE

18. travanj 2024 10:42