StoryEditorOCM

raznoliki uvjetiU Splitu održano Prvenstvo Hrvatske u klasi ILCA 6: Elena Vorobeva premoćno odnijela pobjedu u ženskoj, ali i u ukupnoj kategoriji

Piše OM
21. rujna 2021. - 13:28

Završilo je državno prvenstvo za klasu ILCA 6 (laser radial) koje se prošlog tjedna održavalo u Splitu. U boju pod jedrima je sudjelovalo 36 jedriličarki i jedriličara.

Titulu favorita je opravdala hrvatska olimpijka Elena Vorobeva (Jedriličarski klub Split) koja je premoćno odnijela pobjedu u klasi u kojoj je nastupila na Olimpijskim igrama u Tokiju, te drugu godinu za redom odnijela pobjedu u ukupnoj konkurenciji, kao i pobjedu u ženskoj konkurenciji sa dva prva mjesta i jednim trećim mjestom ostvarenim u bodovanim plovovima.

Uvjeti na moru su bili raznoliki, te se jedrilo se u petak po jakom jugu, te u subotu po maeštralu koji je pojačavao kako je vrijeme prolazilo. Odjedrilo se četiri uspješna jedrenja, a za plasman se gledalo tri najbolja jedrenja, te je svaki jedriličar mogao odbaciti najlošiji plasman u jednom od četiri održana plova.

Drugi u ukupnoj konkurenciji je bio Božidar Golubić iz JK Mornara, a treće mjesto je zauzela Sandra Lulić (JK Mornar). Na četvrtom mjestu se smjestio još jedan iskusan seniorski natjecatelj Alec Cvinar iz dubrovačkog Uskoka.

Osim ukupnog poretka, velika bitka se vodila i u muškoj juniorskoj kategoriji (jedriličari do 19 godina) gdje je pobjedu odnio Antun Tomašević iz JK Labuda (5. u ukupnom poretku), s bodom prednosti ispred Lovre Bakotića iz JK Splita (6. u ukupnom poretku), koji inače nastupa u konkurenciji do 17 godina, te su obojica već duži niz regata u vrhu hrvatskog jedrenja, ali i svjetskog u svojim uzrasnim kategorijama, te su jasno pokazali svoj potencijal za napredak i ostvarivanje svjetskih rezultata u budućnosti.

image
JK Split

Rezultati po kategorijama

ILCA 6 PH I Otvoreno PH seniorke:
1. Elena Vorobeva (JK Split) - pobjednica u ženskoj i pobjednica u ukupnoj kategoriji);
2. Sandra Lulić (JK Mornar);
3. Ursula Balas, (JK Val Crikvenica)

ILCA 6 PH i Otvoreno PH do 21 godine:
1. Ursula Balas (JK Val Crikvenica);
2. Tea Peteh (JK Uljanik)
3. Petra Mastelić (JK Labud);

Laser Radial PH i Otvoreno PH do 19 jedriličarke:
1. Tea Peteh (JK Uljanik);
2. Petra Mastelić (JK Labud);
3. Petra Marendić (JK Mornar)

Laser Radia PH i Otvoreno PH seniori:
1. Božidar Golubić (JK Mornar);
2. Alec Cvinar (JK Orsan)
3. Anton Tomašević (JK Labud)

Laser Radial PH i Otvoreno PH do 19 jedriličari:
1. Anton Tomašević (Labud);
2. Lovre Bakotić (JK Split),
3. Max Gjidera (JK Mornar)

SVE REZULTATE MOŽETE VIDJETI OVDJE

image
JK Split
20. travanj 2024 01:05