StoryEditorOCM

MIRNO MOREU Sukošanu otvoren prvi ženski jahtaški klub na svijetu, evo što će sve nuditi članovima

Piše Zadarski.hr
6. srpnja 2024. - 14:00

Prvi ženski jahtaški klub na svijetu otvoren je u četvrtak u najvećoj marini u Hrvatskoj u D-Marin Dalmacija, Bibinje-Sukošan.

Klub će svojim članovima ponuditi pogled na nautiku kroz ženski narativ zadovoljavajući potrebe ovog premium segmenta.

Klub nudi tematske izlete jahtama i ženski networking za sve zaljubljenice morskog ambijenta te će se u okviru klupskih aktivnosti organizirati razne tematske radionice poput osobnog razvoja i vođenja uspješnog poslovanja te neizostavnih maritimnih vještina koje će potaknuti one članice koje bi se htjele otisnuti na pučinu da to i učine uz pomoć iskusnih instruktora.

Klub ima i jedriličarsku sekciju Active Sails Adria koji za cilj ima pobjeđivati na regatama sa ženskom posadom a članovi iduće godine organiziraju Women Regatta-žensku regatu internacionalnog karaktera. Fokus rada kluba osim osnaživanja ženske populacije da se uključe u svijet nautike, je i promocija hrvatskog turizma te snažnije brandiranje Hrvatske na ovom području. 

Tijekom svečano otvaranja, sportske boje nautike nosili su Puljanka Petra Kliba, jedina i prva Hrvatica koja je oplovila svijet sa samo 19 godina i Saša Fegić, jedriličar je iz Zagreba koji je također ostvario san mnogih nautičara – oplovio je svijet pod jedrima svoje male sportske jedrilice. 

Saša i Nina Jovetić, vlasnici tvrtke Maestral i prve chat aplikacije na svijetu za bookiranje plovila, u razgovoru s direktoricom najveće booking platforme s preko 10.000 plovila MMK booking manager, Martinom Hršak, dočarali su kako tehnologija pomaže jahting industriji da se plovila bookiraju bez obzira gdje se nalazili. Svoj uvid u trenutnu čarterašku sezonu dala je Martina, napominjujući da se manji booking brodova događa  na globajnoj razini a može biti posljedica niza faktora poput Euro-a 2024.

Što svjetionici znače pomorcima istaknuo je Jurica Gašpar, i pozvao prisutne da pogledaju njegov film “Legende svjetla” u režiji Ante Gojića.

Odgovor na pitanje “Kako edukativni sustav odgovara na izazove današnjice i kako mladim djevojkama približiti svijet pomorstva i nautke, dao je kapetan Vjekoslav Grgić, edukator Split Ship Managementa sa 10-godišnjim iskustvom u edukaciji, prvim čovjekom Lučke Uprave Split koji je upravljao pomorskim prometom luke Split i kapetanom duge plovidbe.

Kako se snalaze žene u jahtingu na vodećim pozicijama poput Dine Marović Šupić i Martine Miše, otkrile su vlasnice nove charter agencije Allure Navis iz Splita, a da je vrhunsko iskustvo gosta imperativ potvrdila je i Paola Marotti, inicijatorica grupe Žene na moru sa preko 600 članica.

Više pročitajte OVDJE.

19. srpanj 2024 10:31