StoryEditorOCM

drugi plovViška regata: Generali najbrži brod, Stravaganza prva u Splitu, Dubrovnik pobjednik u ORC-u

Piše Sandra Barčot
17. listopada 2021. - 17:39

Jedrilica “Generali” kormilara Samo Žvana pobjednik je u jedrenom vremenu, 77. izdanja Viške regate krstaša, koja se u organizaciji splitskog kluba Labud jedrila minula tri dana na ruti Split-Vis, te nazad, uz subotnju regatu unutar viškog porta.

Naime, slovenska posada iz JK Mariborčanka, prvi dan je rutu od 28 nautičkih milja projedrila u rekordna 2:14,29 sati, oborivši tako rekord navigacije start osam godina, da bi na povratku u Split kroz ciljnu liniju prošli kao četvrta, no ukupni sati jedrenog vremena u obje etape od 9:09,41 osigurao im je epitet najbržeg broda ovogodišnje Viške regate.

Dok je pobjednik druge navigacije koja je jutros u 9 sati startala pred Visom po laganom levantu, dubrovačka posada broda “Stravaganza” kormilara Nike Kmetovića. Momci iz JK Orsana zadanu turu su, na povratku u Split, projedrili za 6:45,25 sati, dvije minute brže od “Poleta Furioso” Nikole Deškovića iz JK Labuda, kojima se piše 6:47,13 sati jedrenja.

Treći je ciljnu liniju podno splitskog Sustipana prošao maxi krstaš “Molo Longo TuttaTrieste” skipera Rajka Kujundžića iz kostrenskog kluba Galeb sa jedrenim vremenom od 6:54 sati.

Tako na kraju zbroja ovih jedrenih vremena u obje etape, prvo mjesto ukupno i titulu najbržeg broda 77. Viške regate ima “Generali” sa 9:09,41 sati jedrenja, ispred “Molo Longa” sa 9:10,50 sati te trećeplaniranih u ukupnom poretku “Mareus 3” Denisa Stanojevića iz Labuda sa jedrenim vremenom od 9:25,31 sati.

Što se samog trijumfa na regati u ORC premjeru tiče, pobjednik je (ako ne bude prosvjeda) još jedna ekipa iz dubrovačkog “Orsana”, na brodu “Dubrovnik” sa kormilarom Denisom Vukasom. Ovim trijumfom momci sa juga ponovili su uspjeh sa 75. Viške regate kada su isto slavili u ukupnom poretku ORC razvrstanja.

image
Polet Furioso
Maja Duplančić/ JK Labud
image
Posada Dubrovnika
Maja Duplančić/ JK Labud
16. travanj 2024 11:18