StoryEditorOCM

jedrenje na ‘daljinski‘Zvonko Jelačić novi je prvak Hrvatske u klasi DF 65: Sakrili smo se od jakog lebića unutar uvale, a i kiša nas je malo pomazila

Piše Sandra Barčot
28. studenog 2021. - 19:40

Zvonko Jelačić, jedriličar splitskog kluba JK Zenta novi je prvak Hrvatske u jedrenju radio-upravljanim jedrilicama klase Dragon Force 65, odnosno DF 65!

Doduše, popularnom Jeli ovo je tko zna koja titula prvaka države u jedrenju s modelima, budući ih u svojoj vitrini ima više od desetak.

- Uh, priznajem ne znam više im ni broja, što se modela tiče. Nanizao sam ja tih pobjeda u klasi “one metre”, pa u DF klasi, ide meni to upravljanje modelom s joystickom s kopna – zadovoljan novim uspjehom, govori nam Jelačić, koji itekako ima razloga za slavlje, potvrdivši još jednom svoju kvalitetu vrhunskog kormilara i na smotri najboljih Hrvata.

Uostalom, ima Zvone osvojene i tri titule prvaka svijeta u “one metre” klasi, pa manji model kao što je DF 65 njemu ne prestavlja nikakav problem. Te je nakon deset odjedrenih plovova po jakom lebiću, odbacivši dva najslabija rezultata, uknjižio 9 negativnih bodova, s čak 7 prvih mjesta te jednim drugim plasmanom u plovovima.

- Dobra nam je bila regata, sakrili smo se od jakog lebića unutar uvale Zenta, a i kiša nas je malo pomazila, nije baš previše padala – smije se novi prvak Hrvatske, otkrivajući nam kako je imao i odličnu konkurenciju!

U još jednom vrhunskom jedriličaru, dvostrukom osvajača olimpijskih medalja u onoj “velikoj” klasi “laseru”, Tonču Stipanoviću iz JK Mornara, koji je s 23 negativna boda zauzeo drugo mjesto među 20 seniora koliko ih je sudjelovalo na ovoj regati.

- Moram pohvaliti djecu koja su dan prije nas jedrila svoje prvenstvo, iako nam nistu stigli natjecatelji iz Visa i Lovrana zbog loših vremenskih uvjeta. Drago mi je što ova klasa zanima sve više djece, a razvija se i u Dubrovniku. Stoga smo održali i edukativnu radionicu za instruktore, buduće trenere – kazuje nam “zlatni” Hrvat Jelačić.

Srebro je otišlo na adresu već spomenutog Stipanovića, dok je brončana kolajna pripala Borisu Bakotiću iz JK Zente sa 25 negativnih bodova.

Što se mlađih kategorija tiče, dvojica članova splitskog Mornara, dva imenjaka, dva Marina, popeli su se na postolje i u kategoriji do 16 godina te do 21 godinu.

Marin Bizjak je osvojio zlato, dok je njegov klupski kolega Marin Trumbić bio drugi među natjecateljima do 16 godina, a Matej Uvodić (JK Zenta) treći.

Znači dva Marina su imala isti poredak i među junirima do 21 godine, s tim da je bronca pripala Roku Razmiliću iz Zente.

19. travanj 2024 18:46