StoryEditorOCM

slasni glavonošciBit će to događaj za pamćenje: cijela Šolta pozvana je u subotu na Kup u lignjolovu, lovit će se u akvatoriju Stomorske, nagrade su primamljive

Piše Sandra Barčot
17. studenog 2021. - 13:34

Prošlu subotu ih je omelo nevrijeme, no ovu subotu su Šoltani spremni za sudjelovanje na „Kupu Šolte u lignjolovu”. Pozvani su svi žitelji otoka – seniori, seniorke, mješovito – koje se žele okušati u "nadmudrivanju" sa slasnim glavonošcima.

- Disciplina je tradicionalni lov liganja, a kategorija je ekipno, odnosno dva natjecatelja u brodici, dok se od alata mogu koristiti sva po pravila HSSRM-a, a može se loviti „iz ruke” ili štapom ili panulom – kazuje nam Drago Koludrović, ispred PŠRD „Pelegrin” iz Stomorske, koji je uz ostala ribolovna društva Šolte: PŠRD "Maslinicu", PŠRD"Koralj" iz Rogača i PŠRD "Igluna” iz Nečujma, organizator ovog sportskog događanja.

Zona lova je akvatorij Stomorske, a okupljanje lignjolovaca je u subotu u 14.30 sati na rivi u Stomorskoj, te početak ribolova od 15 sati. Najuspješnije čekaju i primamljive nagrade u ribolovnoj opremi – 1200 kuna za prvo mjesto, drugo 800 i treće 600 kuna vrijednosti u ribolovnim alatima.

Vaganje ulova i dodjela nagrada planirana je u 19 sati u "staroj školi" u Stomorskoj, a večera za sudionike su ulovljene lignje!

image

 
Vojko Bašić/Cropix/Ilustracija
19. travanj 2024 13:15