StoryEditorOCM

natjecanje u funtaniBračani odnijeli pobjedu na Državnom prvenstvu u lovu na veliku ribu, Kaštelani zaslužili srebro

Piše Šime Duvančić
4. listopada 2021. - 13:36

Ante Gospodnetić, Marij Motušić i Miro Vušković s kapetanom Sinišom Mažarom, članovi bigejmaške ekipe „KŠR Arbun Supetar“, nakon što su prije tjedan dana na Svjetskom prvenstvu u Italiji osvojili četvrto mjesto, pobijedili su na 6. državnom prvenstvu u lovu velikih riba održanom od 29. rujna do 3. listopada u Funtani.

image
KŠR Arbun Supetar

Domaćin natjecanja, pulski „Big Game klub 4 tuna“ ugostio je sedam četvoročlanih ekipa koje su dva dana po sedam sati lovile u zoni od Červara na sjeveru do Brijuna na jugu. Svi su lovili „drift“, tehnikom plutanja u struji mora i vjetra.

Prvog dana uspješno jer je do podne puhala bura, a popodne maestral, po kome se najbolej lovilo. U tim uvjetima najuspješnija je bila ekipa „El Diablo“ iz „RSK Giričić“, Kaštel Gomilica koja je ulovila 8 tuna i jednog luca. U blizini njih, na dubini od 30-tak metara, oko 7 milja od Poreča ulov je ostvarilo još tri ekipe.

Drugog dana se lovilo praktično na mjestu jer je bila bonaca pa je ostvaren slab ulov. Ulovivši tunu i luca, najuspješnija je bio „Team Sempio“ iz pulskog „KŠR Puč“. Ulov je ostvarila još samo ekipa „Arbuna“ i time ostvarila konačnu pobjedu.

Drugo mjesto u konačnom poretku osvojila je ekipa „El Diablo“ iako je ostvarila ukupno najbrojniji ulov.

Naime, na ovakvim se natjecanjima ne vrednuje ukupan ulov nego zbrajaju dnevni plasmani, koji se, pak, utvrđuju bodovanjem određenih riba, koji se nakom ulova moraju vratiti u more. Sa 7 bodova boduje se plavorepa tuna duža od 115 cm, s 13 iglun duži od 100 cm, s 11 iglan duži od 100 cm, te ribe teže od 5 kg: trup dugokrilac s 3, lampuga s 2 i luc s 1 bodom.

24. travanj 2024 23:24