StoryEditorOCM

big game fishingDobar nastup Orebićana na svjetskom prvenstvu u Kostarici: 11 lepezastih sabljarki na udici i jedinstveno iskustvo

Piše Sandra Barčot
27. travnja 2023. - 08:35
Ekipa ”Peliških jedara” iz Orebića osvojili su 20 mjesto na svjetskog big game nadmetanju u KostariciDario KristiČeviĆ/

Trideset najboljih svjetskih ekipa, 20-ti plasman, 11 lepezastih sabljarki na udici i jedinstveno iskustvo – rezime je nastupa Orebićana na svjetskom prvenstvu u ribolovu na velike trofeje, na big game nadmetanju "Offshore world Championship Costa Rica 2023".

U akvatoriju mjestu Queposu, u dalekoj Kostarici, rekli bi na drugom kraju svijeta, četiri dana su najbolji svjetski "biggamaši" ukrstili štapove i udice loveći tehnikom " trolling".

Te su naši momci iz kluba "Peliška jedra" iz Orebića u sastavau: Josip Brkić, Mato Violić, Darko Antunović, Dario Krističević, Mario Matković i Tonči Brešković, na kraju uknjižili 20 poziciju.

Ujedno je kapetan ekipe Josip Brkić pojedinačno uzeo 36 mjesto u konkurenciji 115 natjecatelja.

Tijekom četiri ribolovna dana, gdje se svako jutro po sistemu ždrijeba, na pučinu isplovljava sa drugim brodom, naši momci su ulovili jedanaest lepezastih sabljarki, tj. Sailfish.

A nakon međunarodnog iskustva i povratka kući, čeka ih i njihovo nadmetanje - Big game "Orebić Offshore 2023." koji je na rasporedu od 17. do 20. svibnja, u režiji domicilnog kluba "Peliška jedara".

23. travanj 2024 12:24