StoryEditorOCM

VELIKI TROFEJIDubrovčani pomeli svjetske prvake! Ekipa ‘Adria‘ najbolja u Hrvatskoj u big game fishingu

Piše Sandra Barčot
10. rujna 2024. - 08:36

Dragan Čoro i njegova ekipa "Adria" iz kluba "BGC Dubrovnik” prvaci su Hrvatske u big game nadmetanju, ribolovu na velike morske trofeje, održanom u akvatoriju Trogira.

Dubrovčani su nakon tri ribolovna dana, u ribolovnoj zoni ispred Rogoznice, prema Blitvenici i Drveniku, bili najuspješniji po plasmanskim bodovima, u konkurenciji sedam najboljih hrvatskih posada koliko ih je sudjelovalo na ovoj državnoj smotri, a u organizaciji kluba "Giričić" iz Kaštel Gomilice.

Posada "Adrie" u sastavu kapetan Dragan Čoro, Nikola Miletić, Đuro Butigan i Stjepo Puljizević na kraju je imala 7,5 bodova, odnosno deset bodovanih tuna te dvije lampuge jedna težine 9,1 kilogram, a druga 11,54 kilograma.

Srebrna je ekipa aktualnih svjetskih prvaka koji su lani u studenom, u Senegalu osvojili taj prestižni epitet, a to je „Corto” kapetana Gordona Svaline u sastavu Bepo Svalina, Borislav Taraš i Vinko Marušić. Članovi kaštelanskog kluba „Giričić” su na kraju imali 8 plasmanskih bodova, uz 15 bodovanih tuna, te po jednog albakora i lampugu.

Treće mjesto, brončani su Pelješani, ekipa "Peliška jedra" iz istoimenog kluba sa kapetanom Darkom Antunović, te posadom Dario Krističević, Petar Krističević i Matko Žuvela. Nadmetanje su okončali sa 10,5 bodova, preciznije šest bodovanih tuna i dvije lampuge, težine 8,46 kilograma i 5 kilograma.

image

Tri prvoplasirane ekipe - Adria, Corto i Peliška jedra

RSK Giričić

Isti broj bodova 10,5 imala je i četvrta ekipa "Game on” iz "Giričića" kapetana Luke Colnaga u sastavu Ivan Ledenko, Pero Šare i Boško Stipoljev sa šest bodovanih tuna.

Peto mjesto na državnom prvenstvu u big game ribolovu „piše” se "Amaterima" iz kluba "Šampjer” kapetana Tonča Breškovića u sastavu Domagoj Marinković, Anđelko Radić i Nikola Ivelić.

Boljani su imali 14,5 bodova sa jednim iglunom, dok je šesto mjesto pripalo "PŠK Srdela" iz Kaštel Starog kapetana Jakova Sirovice i njegovim momcima: Damir Dundić, Ante Vrtlar i Andrej Dujmov sa dvije bodovane tune i 16 poena ukupno.

Sedma pozicija ide još jednim momcima sa Brača, iz Supetra ekipi "Arbun Supetar" kapetana Davora Šugara i ribolovcima: Miro Vušković, Ivor Ivelić i Pjero Caglević koji su na kraju imali 17 plasmanskih bodova sa jednom bodovanom tunom.

Samo nadmetanje je održano pod paskom glavnom suca ujedno i big game izbornika, Tonća Lukete, u organizaciji Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru i kluba RSK "Giriči" kao domaćina, te pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i Grada Trogira.

Dvije najbolje ekipe "Adria" i "Corto", kao hrvatska reprezentacija, predstavljat će našu državu i na svjetskom prvenstvu u big game ribolovu koje je na rasporedu u rujnu 2025. godine u Francuskoj.

10. rujan 2024 08:39