StoryEditorOCM

kostarikaHrvatska brončana na svjetskom prvenstvu u big game ribolovu! Ekipa iz Kaštela ulovila je 31 ribu od čega su posebno ponosni na tri ‘blue marlina‘

Piše Sandra Barčot
2. svibnja 2022. - 14:57

Vizu osvojenu na prošlogodišnjem big game nadmetanju u Kaštelima, hrvatska ekipa "Capo" pretočila je u svjetsku broncu!

Kvartet ribolovaca na veliku ribu: kapetan Boris Gruica, Boško Stipoljev, Tibor Mladinić i Pero Šare, na netom održanom svjetskom prvenstvu u big game ribolovu " Offshore world Championship Costa Rica 2022." uzeli su treće mjesto u konkurenciji 37 ekipa, koliko ih je sudjelovalo na smotri najboljih "biggamaša" u toj srednjoameričkoj državi.

image

Ribolov u Kostarici

PSD Giričić

Pobjednici su ribolovci iz Kenije s osvojenih 8.300 bodova, srebrna je momčad SAD-a s 7.987 bodova, dok je naša ekipa nakon četiri dana lova na velike morske trofeje, sakupila ukupno 7.100 bodova i izborila poziciju na pobjedničkom postolju.

Momci iz ekipe "Capo", iz PSD Giričić iz Kaštel Gomilice, u vodama Kostarike su ulovili 31 ribu, od čega su posebno ponosni na tri "blue marlina", od kojih im je svaki donio po 500 vrijednih bodova.

image

Svjetsko big game nadmetanje gdje je sudjelovala i
ekipa "Capo"

PSD Giričić

Brončani ribolovci se u Hrvatsku vraćaju u utorak, već u mislima na nove morske okršaje, budući ih uz brojna druga nadmetanja u big game, diljem naše obale, čeka i ono gdje su izborili vizu za odlazak na svjetsko prvenstvo u Kostarici, koje su eto uspješno pretočili u broncu.

A to je kvalifikacijsko natjecanju "Offshore World Challenge Giričić 2022." koje se ove godine održava po drugi put i to od 11. do 14. kolovoza u akvatoriju srednjodalmatinskih otoka.

19. travanj 2024 04:48