StoryEditorOCM

bogat programHvar je spreman za 10. izdanje manifestacije ‘Peškafondo & Big game fishing‘: ‘Porat će prema svemu sudeći biti tijesan za sve brodice‘

Piše Mirko Crnčević
4. studenog 2021. - 09:42

Nakon kraće stanke u Hvaru će se, od 5. do 7. studenoga, održati 10. međunarodna ribolovno-turistička manifestacija "Peškafondo & Big game fishing".

Riječ je o postsezonskom događanju koje privlači brojne lignjolovce i ribolovce iz većeg broja zemalja te odane prijatelje naše otočne turističke metropole, a organizira ga udruga "365 Gariful Hvar" u suradnji s još nekoliko restorana.

- Od samih početaka bili smo pravi mamac za ljubitelje mora, ribolova i mediteranske kuhinje, pa nas i sada vesele najave prema kojima će tako biti i na jubilarnom 10. izdanju. Dakle, ove godine nas ni koronavirus neće zaustaviti, porat će prema svemu sudeći biti tijesan za sve brodice koje će se pojaviti na startu, ali snaći ćemo se već nekako. Opet smo osmislili kvalitetan program, pa stalno čujem ono "Gremo na Peškafondo", "Za Peškafondo spremni"..., što znači da su ljudi to prepoznali - kaže Ivan Gospodnetić - Gariful, predsjednik udruge.

Što se programa tiče u petak (13 sati) je otvaranje turnira, uz druženje, spizu i piće uključujući nastup Šibenske klape. Start je dva sata kasnije ispred "Garifula" (na znak trube) i lovi se u akvatoriju grada Hvara najkasnije do 20 sati.

Sudjelovanje u natjecanju moguće je uz uplatu kotizacije od 500 kuna po osobi za cjelokupni program, te posjedovanje svih valjanih dozvola (za ribolov, upravljanje brodicama...), a po povratku u grad slijedi gastronomska ponuda i dobra zabava uz popularne Dyako tamburaše.

image
Pehar za 1. mjesto 2021. godine
Peskafondo/Facebook

Subota će biti udarni dan, jer se već u 8 sati odlazi na "Big game" (lov na sve vrste riba osim onih na koje traje lovostaj), dok je okupljanje ispred "Garifula" predviđeno za 14.30 sati. Pola sata kasnije starta turnir lova na lignje u kojem mogu sudjelovati i ribolovci, a povratak opet mora biti do 20 sati.

Potom će se upriličiti druženje uz hranu, piće i tamburaše, no najuzbudljiviji dio manifestacije predviđa se za 23 sata. Nakon službenog mjerenja biti proglašenje pobjednika i dodjela nagrada, da bi se potom svi skupa prepustili velikoj i nezaboravnoj fešti.

- Svi sudionici, sukladno epidemiološkim mjerama, moraju imati valjani COVID test ili potvrdu o cijepljenju. Mi uz sve navedeno također i ove godine želimo biti humanitarni i zato će posjetitelje već na ulazu dočekati posebna kutija u koju mogu ostaviti svoj dobrovoljni prilog što će biti dodijeljen našim najpotrebitijim sugrađanima. Nismo zaboravili ni na najmlađe, tako da za njih u nedjelju (10 sati) organiziramo "Kids day", sigurni smo da će hvarska Pjaca još jednom biti ispunjena veseljem i smijehom otočne djece – poručuje Gospodnetić.

image
Detalj s ranije održane manifestacije
‘365 Gariful Hvar‘
23. travanj 2024 19:28