
Meso toplokrvnih životinja, s iznimkom kokošjega, kod nas se iznimno rijetko koristi za ribolov, osobito na moru, premda ga rado uzimaju mnoge ribe, neke čak i pohlepno. Među takvim mamcima je i svježa ili kožica svinjske slanine iz salamure. Štoviše, iako su je nekada davno za lov panulom koristili neki povratnici iz Sjeverne Amerike, danas je taj mamac kod nas posve nepoznat. Vjerojatno je njime posljednji, u vrijeme Domovinskog rata, uspješno lovio tune povratnik iz Floride dr. Mirko Batinović, među ostalim i na BGF natjecanjima u Jezerima.
Industrijska izrada
Svinjsku kožicu dobrim mamcem čini njezin miris i okus, ali i zamamne kretnje pri potezanju, te velika žilavost – ona može izdržati više napada nego bilo koji drugi mamac. Njome su prvi počeli loviti engleski slatkovod...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....