StoryEditorOCM

big gameKomiški arhipelag još jednom potvrdio da je bogat ribom: 'Ponta o' takujina' iz Orebića u vodstvu nakon prvog dana natjecanja

19. srpnja 2019. - 01:51

Još jednom je komiški arhipelag potvrdio kako je bogat ribom, pa su posade prvog od tri ribolovna dana međunarodnog nadmetanja u ribolovu na velike trofeje “Big game Komiža 2019.” na kopno donijele na vaganje čak 12 riba!

Trideset plovila sa preko 200 sudionika iz deset zemalja, tijekom četvrtka imalo je tako 19 ribolovnih aktivnosti, od kačenja tune na udicu bodovanih po sistemu “ulovi i pusti”, pa do onih koje su otpale, pobjegle ribolovcima sa udice, te na kraju onih koje su posade izvadile na krmu broda i stavili na vaganje.

I u tom “kilogramskom nadmetanju”, kazaljka je pokazala kako najveću težinu ima ulov ekipe broda “Dora” kapetana Kristijan Temmera jer je njihove tuna težila 54,2 kilograma. No sve to im nije osiguralo da “zasjednu” na čelno mjesto nakon prvog dana izlaska na more, budući se na tu poziciju pretplatio Mato Violić sa ekipom “Ponta o' takujina” iz Orebića.

Oni su sakupili 595,25 bodova, te imali jednu ulovljenu i puštenu tunu, uz drugu koju su donijeli na vaganje tešku 50,75 kilograma.

Drugo mjesto “drži” Talijan Davide Serafini na brodu “Jack Sparrow” sa 573,5 bodova, odnosno tunom od 44 kilograna, pa čak tri lampuge teške 9,3 kilograma, te 8,2 kilograma i 12 kilograma.

 

 

- Odlično nam je danas išlo. Poziciju smo zauzeli 6 milje ispred Biševa i pokazalo se kao pravi pogodak – zbori nam Davide koji je redoviti posjetitelj komiškog akvatorija i ovog nadmetanja u organizaciji Grada Komiže i Sporskog ribolovnog kluba Komiža, a sve pod pokroviteljstvom dva ministarstva onog poljoprivrede i onog turizma, pa Splitsko-dalmatinske županije, uz brojne druge koji su potpomogli ovo natjecanje koje ima epitet sportsko-turističke manifestacije.

Što su itekako prepoznatli brojni gosti na otoku Visu koji su redom svi, i mladi i stari, s nestrpljenjem čekali vaganje ulovljenih primjeraka iz morskih dubina, sve kako bi i sami mogli se slikati sa primjercima koje baš i nemaju priliku vidjeti uživo. I tako dobiti jedinstvenu uspomenu sa ljetovanja.

- Slikajte i nas, imamo i jednu tunu za vaganje, a jednu smo pustili – dobacuje Bepo Svalina kapetan broda “Corto” kojima je vaga pokazala 43,9 kilograma, što im je osiguralo treće mjesto sa 547,3 boda.

Tek četvrti, iako sa najtežom ribom, bila je posada “Dore” sa 379,4 boda, a peta pozicija piše se “Indica” kapetana Roberta Martonea sa 328,65 boda, koji su imali na brodu i prvu tunu, već ujutro oko 11 sati. Težila je njihova morska krasotica 46,95 kilograma, no nakon toga su postali tragičari dana jer su im sa udice otpale čak četiri tune.

No kako slijedi novi dan, drugi ribolovni dan, situacije se može dupkom promijeniti, ali i još više ribe uloviti, pa svi lovci na velike morske trofeje s nestrpljenjem čekaju novi izlazak na more, na pučinu gdje će još dva dana loviti kako bi se u subotu proglasili i najbolji, te pobjednik koji će izboriti i vizu za odlazak na svjetsku smotru “biggamaše” u Costa Rici 2020. godine.

18. travanj 2024 20:06