StoryEditorOCM

DOBRO JE ZNATIKutija koja će vam olakšati ribolov: Magnet na dnu, udice na okupu

Piše Tekst i snimke Šime DUVANČIĆ
25. listopada 2024. - 13:00

Osim nužnog pribora, mnogo je onoga bez kojega se može, ali s kojim je ribolov lakši i ugodniji. Jedno od takvih korisnih pomagala jest i magnetna kutija. Zapravo, samo je dno takve kutije magnetizirano, odnosno prekriveno magnetnom folijom, dok je ostatak kutije od plastike, najbolje tvrde, ali elastične.

Takva je kutija najbolje rješenje za čuvanje vrtilica, kopči i ostalog sitnog metalnog pribora, ponajprije udica. Naime, obična ili nehrđajuća, bijela ili obojena, svaka je udica čelična, odnosno podložna djelovanju magneta. Zato će ostati na magnetnoj foliji i ako se kutija otvori pri prevrtanju ili padu, a pritom se neće ni dodirivati sa susjednim udicama i tako tupiti.    

Kutije se nude u raznim dimenzijama i s različitim rasporedom pregrada, pa se u njih mogu smjestiti udice svih veličina. Tek su neznatno skuplje od istovjetnih kutija bez magnetnoga dna. No, i te se kutije lako mogu pretvoriti u magnetne. Naime, bolje opskrbljene prodavaonice ribolovne opreme nude magnetne listove koji se lako režu i tako se prilagođavaju obliku i dimenzijama dna svake kutije. U mjestima gdje se takvi listovi ne mogu naći sigurno se, posebno duž obale, mogu nabaviti suveniri u obliku fotografije ili crteža otisnutih na kartonsko-magnetnom listu.

25. listopad 2024 13:02