Brojnoj skupini morskih organizama koji se mogu koristiti za lov riba udicom, ali ih ribolovci ne koriste ili to čine iznimno rijetko, pripada i školjka Jakovljeva kapica. Glavni razlog tome je to što je ribolovci radije sami jedu, jer se smatra najukusnijom od svih školjki, po mnogima i najcjenjenijom skupinom morskih delicija. Međutim, najbolji poznavatelji školjaka i ribolova znaju da u slučaju Jakovljeve kapice vuci mogu biti siti, a ovce na broju, odnosno da se ista kapica može iskoristiti i kao hrana i kao mamac!
Biranje pozicija
Naime, većina sladokusaca jede samo cilindrični bijeli mišić kapice, njezin najcjenjeniji dio. Poneki jedu i koralj, dvodijelnu genitalnu žlijezdu školjke. Većina jede samo njen ženski dio koji je mekane teksture i ima iznimno intenzivan rib...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....