StoryEditorOCM

tri dana lovaNakon godine pauze kreće big game natjecanje ‘Tuna fever Rogoznica‘, očekuju se brojne posade iz Hrvatske i inozemstva

Piše Sandra Barčot
11. kolovoza 2021. - 09:29

Nakon godine pauze zbog covid-pandemije, ove godine će se ipak održati međunarodno nadmetanje u ribolovu na velike trofeje, big game "Tuna fever Rogoznica".

Doduše, zbog svima nam znane epidemiološke situacije sva događanja u organizaciji splitskog kluba "Big Fame Croatia" i Marine Frapa od 11. do 15. kolovoza bit će u smanjenom opsegu.

- Sretni smo što ipak možemo održati natjecanje, iako će ovogodišnje 6. izdanje naše sportsko-ribolovne manifestacije ostati bez brojnih događanja na kopnu poradi covid-mjera. No ribolovni dio provodimo u klasičnom ritmu - tri dana smo na moru, lovi se četvrtak, petak i subota. Ribolov na morske kapitalce tune, iglune, iglane provodimo po sistemu ulovi i pusti, odnosno "catch and realase", a samo primjerke teže od 50 kilograma se mogu vaditi na brod i dovesti na vaganje - saznajemo od Borisa Županovića, predsjednika kluba "Big Game Croatia", pod čijom palicom se organizira ovo zanimljivo ribolovno natjecanje u rogozničkom akvatoriju, te dodaje:

- Očekujemo brojne posade iz Hrvatske i inozemstva koji s nestrpljenjem čekaju sučev žvizduk za spuštanje udica u more i početak lova na trofejne ulove. S nadom kako ćemo dogodine svi zaboraviti ovu pandemiju i ponovo imati veliku turističko-sportsku manifestaciju kao i prijašnjih godina.

25. travanj 2024 11:38