StoryEditorOCM

MEĐUŽUPANIJSKO PRVENSTVONatjecanje u Makarskoj: majstor Stjepko Kesić ustrijelio polovicu ukupnog ulova, Prkiću i Alujeviću ekipno zlato

Piše Gordan Jelavić
7. lipnja 2021. - 12:17

Na Međužupanijskom prvenstvu južnog Jadrana u podvodnom ribolovu održanom proteklog vikenda u Makarskoj, pobjedu je odnio jedan od favorita - Stjepko Kesić iz kluba Strožanac. Drugi je bio splitovac Petar Prkić, a treći Mario Buleta iz benkovačke Sipe. Prkić je osvojio i ekipno prvo mjesto u tandemu s klupskim kolegom Davorom Alujevićem.

Zanimljivo kako je svega devet od 28 natjecatelja je prijavilo ulov tako da su izostale bogate žice za poziranje. No, na muci se poznaju junaci, pa je tako Kesić s 13 kilograma nadmašio zbrojeni ulov iduće trojice natjecatelja, odnosno na vaganje je donio gotovo polovicu cjelodnevnog ulova na potezu od rta Duga uvala do rta Gališnjak na jugoistoku otoka Brača. Možda odabir lokacije nije bio idealan, ali svakako nije pomogla i vrlo loša vidljivost.


Prema pedantnoj statistici suca Igora Žokalja, najviše je ulovljenih šaraga, potom cipala i škarpina, te komarči i tabinja. Za vagu su bila atraktivna i dva ugora težine po pet kilograma.

Za početak većih natjecanja sve je prošlo u redu pa unatoč laganijim žicama organizatori iz makarskog PŠRD Arbun mogu biti zadovoljni. Kako je sve izgledalo možete pogledati u fotogaleriji Božidara Vukičevića.

19. travanj 2024 22:39