StoryEditorOCM

zubatac kapitalacNazvali smo ribolovca čija je ‘mrcina‘ od skoro 19 kilograma izazvala brojne komentare: To je najobičnija vaga i nije mi palo na pamet baždariti je!

Piše M. R., A. H.
3. prosinca 2020. - 08:14

Nakon što smo objavili članak o ulovu vrlo rijetkog primjerka zubaca, kontaktirali smo našeg čitatelja koji nam se javio u redakciju kako bi se pohvalio s kapitalcem.

Naime, težina ulovljene ribe koja je iznosila čak 18,78 kilograma izazvala je brojne komentare, a o ovom ulovu, kažu nam, raspravljalo se čak i na splitskoj Peškariji. Većina skeptika naglašavala je jedno pitanje - prikazuje li vaga našeg ribolovca umjesto kilograma možda funte (lb)? Kao što je poznato, 1 funta iznosi 0,45359237 kilograma.

Iako smo se u prvom tekstu jasno ogradili naglasivši "ako je vaga dobro baždarena", nazvali smo ribolovca s krajnjeg juga Hrvatske koji nam je prije nekoliko dana ponosono poslao fotografije nesvakidašnjeg ulova.

Evo što nam je u srijedu rekao:

- Vaga je u kilogramima i nema uopće  mogućnost mjerenja u funtama, a imam je odavno i  do sada mi je sve točno vagala. To je najobičnija vaga i nije mi palo na pamet da je idem baždariti. Zbog komenatara koji su objavljeni, žao mi je jedino mog sina koji se silno ponosi ulovom - odgovorio je na 'ljubomorne' komentare naš čitatelj koji je podigao popriličnu buru svojim rijetkim ulovom.

20. travanj 2024 10:12