StoryEditorOCM

krenite u akciju!Novi broj Max Fishinga: proljetne mete i tehnike koje donose izdašnije ulove

Piše O. M.
29. travnja 2021. - 14:17

Jedva smo dočekali da sunce rastjera zadnje tragove zime koja se dugo pripetavala s proljećem. A kad toplina postane ugodna, svaki ribolovac osjeti neodoljiv zov mora, imao barku ili ne. To više što su i ribe postale življe, gladnije i spremnije na 'suradnju'. Treba, dakle, krenuti u akciju.

Da bi bila uspješna, svima će pomoći novi broj 'Max fishinga' koji je upravo stigao na kioske. Svojim sadržajem usmjeren je upravo na proljetne riblje mete i tehnike lova koje donose izdašnije ulove, a time i više ribolovnog gušta.

Razliku između uspjeha i neuspjeha u ribom osiromašenom moru, često čine detalji, poput vrste, izgleda i prezentacije ješke, odnosno izbora i načina plasiranja umjetnih varalica.

O tim detaljima koji znače ribu više, bez obzira lovite li kančanicom, spinerskim tehnikama, panulom, na fermu..., saznat ćete više u tekstovima naših najboljih ribolovaca i autora. Iskušajte naučeno. Možda se pretoči u ribu života i vaš prilog budućim stranicama našeg i vašeg 'Maxa'.

image
Tko ne bi poželio ovakav 'proljetni buket'

Izreku 'u po marča'... ubilo je globalno zatopljenje, pa se komarče uspješno love gotovo cijelu zimu, a sipe od veljače do duboko u jesen. Kako kraljici crnog rižota najlakše doći krakate glave, pročitajte u tekstu 'Pružite sipi i drugu šansu'. Što ćete, 'cura' se zna kolebati.

Molu takvu šansu ne treba pružati, on će velikim i gladnim ustima zagristi iz prve, ako znate gdje i kako. Ako ne znate, zna autor teksta 'Nježni razbojnik muljevitog dna'. A kad već krenete u dubinski lov, dobro je znati i sve o vrstama, odlikama i izboru rola na elektropogon, čime se bavi posebna tema.

Slažemo se da su od dobrih tema još ljepši stvarni doživljaji. U to je ime meštar od tunje i jigginga Toni Mustra pristao s čitateljima podijeliti iskustvo uspješnog nasukavanja velikih kovača na kovane ješke, a naš portugalski suradnik i veliki zaljubljenik u kajak fishing, Nuno Morao, tajne uspješnog lova velikih glava iz tog malog plovila.

Za one što žele obnoviti svoju opremu, tu su i već tradicionalni ribolovni izlozi s brojnim novitetima dostupnim u našim ribomaterijalima. Naravno, sve je to samo dio bogatog sadržaja koji kriju korice novoga broja najčitanije hrvatske ribolovne revije. Stoga ih otvorite, pročitajte, pa u akciju. 

16. travanj 2024 22:33