StoryEditorOCM

broj 34 / listopad 2021.Izišao je novi Max Fishing: prsti zebu, a ulovi dušu griju

Piše OM
22. listopada 2021. - 10:30

Jesen se već udomaćila, dani skratili, a i prsti sve češće i više zebu, osobito ribolovcima na moru. To jest malo neugodno, ali čim pribor za lov naglo oteža i započne izvlačenje ulova, adrenalin učas napumpa krv i tijelom razlije toplinu. O uzavreloj duši da i ne govorimo.

Uglavnom, loviti se mora, a novi broj 34 naše najčitanije ribolovne revije 'Max fishing', koji je upravo stigao na kioske, bavi se odgovorima na pitanja što loviti, čime i kako u razdoblju do kraja godine.

Uz nezaobilazne lignje koje su u stađunu, a osobito 'velike cure' što se povlačenjem varalice love sve bliže kraju, čime se bavi tekst 'Panulom na krakate ljubavnike', 'Max' je 'naciljao' i obradio još neke zanimljive mete i tehnike lova. Tako ćete iz teme 'Noćni spinning škarma' saznati sve o lovu jadranskih barakuda što znaju dosegnuti i metar dužine.

Još veće zanimanje, a sigurno i isprobavanje znanja i sreće, izazvat će tekst 'Carevi su pali na zoku' koji govori o uspješnoj primjeni grčke tehnike lova cijenjenih predatora na našem Jadranu. Umjesto panule, ovdje igra velika olovna glava s okom i udicom koja se bogato naješka. I to dobro igra!

Pročitajte i isprobajte, možda ćete nam uskoro poslati svoju ribolovnu priču, kao što su nam je poslali ribolovci s Kvarnera, gdje su isprobali istarsku tehniku lova strijelke uz pomoć plovka ili starlete. A ta je pomoć, bogme, sudeći po kilogramima nasukanih strijelki, bila obilata. Sve su oni u svojoj priči potanko objasnili. Savjet? Obavezno isprobati na cijeloj obali.

Naravno da i kančanica uvijek ima svoje draži. Od nje je nekako sve i počelo, pa joj se svi rado povremeno vrate. A ovom prilikom taj će povratak ciljati tabinju. Fjakastu ribu slasnoga mesa koju treba znati pronaći i privući da zagrize. Kako, saznat ćete iz teksta 'Udicom na tabinju'.

Ima u novome 'Maxu' još puno toga vrijednog čitanja i isprobavanja, pa ćete tako saznati sve o pramama, mirisima koji pokreću ribe na griz i kad im se ne jede, popravcima i poboljšanjima ribolovnih štapova, novitetima u trgovinama ribolovnom opremom i još mnogim zanimljivim temama. A kad sve to lijepo pročitate, pribor u ruke, pa u akciju.

07. svibanj 2024 14:46