StoryEditorOCM

viza za kostarikuNa normabelima se love najteže tune: posada kapetana Josipa Brkića pobjednik big game natjecanja ‘Offshore challenge – Orebić 2022.‘

Piše Sandra Barčot
23. svibnja 2022. - 11:43

Pod utjecajem normabela love se najteže tune - bio bi rezime ovogodišnjeg nadmetanje u ribolovu na velike trofeje "Offshore challenge – Orebić 2022." budući je pobjedu odnijela posada "Normabel" kapetana Josipa Brkića.

Nakon tri ribolovna dana i lova u akvatoriju Pelješca, Mljeta, Korčule i Lastova, među 26 posada, upravo je Brkićeva bila najuspješnija.

Zaslužili su momci naslov najboljih prvog ovogodišnjeg big-game nadmetanja u Orebiću po bodovima od 463,54, ali i s trofejem za najtežu tunu izvađenu na palubu. Njihova plavoperajna krasotica iz morskih dubina težila je 66,22 kilograma, dužine 161 cm, a ulovljena je drugog ribolovnog dana.

Time su slavodobitnici uz zlato i pokal za prvo mjetso, dobili i prigodnu nagradu za trofejni ulov, ali i ono svim biggameašima najzanimljivije - vizu za odlazak na svjetsku smotru ribolovaca na velike trofeje dogodine u Kostariki.

image

Josip Brkić - "Normabel"

PŠD Peliška jedra

Nakon trodnevnog ribolova, koji se održao u organizaciji Pomorskog športskog društva "Peliška jedra" iz Orebića, srebro odnosno drugo mjesto piše se posadi "Corto" kapetana Gordona Svaline s 435,67 bodova, dok su se kao treći na pozornicu penjali momci "Grill Fish Team" Joze Stražičića s 400,61 bodom.

image

Isplovljavanje iz Orebića

PŠD Peliška jedra

Još šest ekipa je uknjižilo bodove i to redom: četvrti kapetan Jurica Volarević 397,88 bodova s ekipom "Lunjo", zatim peti "Maritimo Fishing" s 296,66 bodova i kapetanom Marijanom Žitnikom, dok su šesti ribolovci "Tuna King" kapetana Zlatana Sumana s 295,82 boda, a sedmi posada "Ono nešto naše" s 294,63 boda i kapetana Željka Bebeka. Osma pozicija pripala je Ivici Sikavici tim znakovitog imena - "Marenda" s 291,48 poena, dok su deveti Pero Monković u posadi "Vinica Monković" s 287,14 bodova.

Inače, osim ribolova, sudionici big-game nadmetanja uživali su eno-gastro delicijama pelješkog poluotoka, te koncertima "Mjesnog odbora", ali i legendarnog Željka Bebeka, koji je vrhunski "brodio" i na moru, tijekom ribolova, te na pozornici s mikrofonom.

image

Posada "One nešto naše" kapetana Željka Bebeka

PŠD Peliška jedra
image

Pjenilo se sva tri ribolovna dana

PŠD Peliška jedra
image

Ni valovi nisu omeli biggameaša u dobrom izlovu

PŠD Peliška jedra
20. travanj 2024 13:01