StoryEditorOCM

svečanost u ‘gofu‘Rogozničanin Luka Karabatić postao državni prvak do 21 godine u ribolovu sa štapom s brodice

Piše Vedrana Stočić
10. listopada 2021. - 09:05

U subotu je prostorijama Sportskog ribolovnog društva "Gof“ iz Rogoznice upriličena mala svečanost. Imali su za to dobar razlog, naime njihov član Luka Karabatić u Puli postao je najnoviji državni prvak u kategoriji U21 tehnika štap s brodica, a s Nikolom Golešom Luka je još osvojio i drugo mjesto u ekipnom natjecanju u istoj kategoriji i uzrastu. Luku uskoro očekuje još jedno državno natjecanje i to u Makarskoj, i to štapom s obale.

Prvaku i ekipnim doprvacima došao je čestitatii rogoznički načelnik Marijo Mladinić koji je istakuno da će općina s financijskom potporoma stajati i dalje iza ovog uspješnog sportskog društva kojem je na čelu u ulozi predsjednika Izidor Lovrić.

Na "Gofov“ podmladak posebno je ponosan njihov trener Toni Perić županijski prvak u kategoriji MASTERS 55+.

- Iza ovoga stoji dugogodišnji, 17-godišnji rad. Mladost „Gofa“ treniram zajedno s Tončom Luketom - rekao nam je Toni Perić.

SRD "Gof“ ima desetak juniora i puno više seniora - njih 120. Želja im je međutim da što više djece privuku ovom tradicijskom sportu u kojem pored vještine ribolova djeca i mladi uče o važnosti očuvanja morskog okoliša, njegovoj bio raznolikosti i ekološkoj odživosti.  Inače "Gof“ već godinama je  inicijator eko akcija čišćenja rogozničkog podmorja.  

19. travanj 2024 14:05