StoryEditorOCM

Big game fishingSlovenska ekipa pobijedila na 18. Big Omu, a onda im se zapalio brod! Spasili su ulov...

Piše M. I.
28. kolovoza 2023. - 15:39

Slovenska ekipa BGFC Mass s kapetanom Sašom Apostolovskim pobjednica je 18. Big Oma, natjecanja u lovu na velike ribe koji je i ove godine ugostio Omišalj.

Pobjednici su do naslova najboljih, ispred drugoplasirane ekipe Corto s kapetanom Bepom Svalinom i trećeg tima "Marko", s kapetanom Draženom Horvatom, došli u velikome stilu. Nakon što su u posljednji ribolovni dan ušli s pozicije vodećih, članovi ekipe BGFC Mass svoju su dominaciju potvrdili ulovom za pamćenje, svladavanjem 164,4 kg teške i 210 cm duge tune, najveće ribe turnira kojom je ekipa s Apostolovskim na čelu zapečatila svoju pobjedu.

Zadovoljstvo je Slovencima poremetila havarija koja ih je zadesila samo koji sat prije zatvaranja ribolova, kad im se na moru zapalio brod. Nažalost, brodu "Lolita" koji je brzo progutala vatra nije bilo spasa, ali su ribolovci, na sreću, prošli neozlijeđeni te su, nakon što su im u pomoć brzo pohitali natjecatelji s okolnih brodova, uspjeli čak spasiti i svoj impresivan ulov.

A da je ovogodišnji punoljtni Big Om, osim po ulovljenoj kapitalki, bio poseban i rekordan i po mnogim drugim pokazateljima potvrdio je čelnik omišaljskog kluba koji organizira to natjecanje Tomo Sparožić.

– Rekordan broj posada, njih 36, rekordan broj natjecatelja, njih 180-ak, nikad veći broj »riba na štapu« s preko 80 zagriza samo su neke od brojki koje pokazuju što je danas ovo natjecanje u big game fishingu, rekao je Sparožić.

Osim u lovu na veliku ribu, mali su se Omišljani proteklih dana natjecali i u lovu na »malu« ribu, u prigodnom natjecanju u udičarenju s obale koje je upriličeno kao sastavni dio ove omišaljske big game fešte. Prvo mjesto u tom natjecanju osvojio je Niko Brozić, drugi je bio Antonio Jakominić, a treća Vita Bečić.

image

Vaganje ulova

02. svibanj 2024 18:58