StoryEditorOCM

SRDELA BEZ GLAVESrdela će svojim mirisom privući i brancina i ugora, i kanjca i podlanicu. Nema ribe koja joj može odoljeti. Samo je treba znati nadjenuti...

Piše Boris Bulić – MAX FISHING
29. ožujka 2025. - 08:00

Srdela je zbog svoje brojnosti, a samim time i dostupnosti, najkorištenija ješka u morskom ribolovu.

Na parangale se nadjeva cijela ili na pola, plovkaroši rabe crijeva ili filete, u big-gameu se koristi za brum i ješku, a salamura od slanih srdela je jedinstvena ‘kemija‘ za vrše

Ipak, unatoč svim svojim kvalitetama, srdela je u pridnenom udičarenju vrlo često zapostavljen mamac.

Osnovni razlog izbjegavanja je njeno mekano meso, teška montaža i lako spadanje sa udice.

No svemu se tome lako može doskočiti ispravnom montažom.

Da bi izdržala snažan surferski izbačaj, srdelu ješkamo prošivanjem od repa prema glavi.

Pri svakom ubodu se udica potpuno provlači kao pri šivanju iglom.

Prvo provlačenje uzice mora ići preko...

26. travanj 2025 09:16