StoryEditorOCM

Orebić offshore 2022.Trideset hrvatskih big game ekipa lovi plasman na SP: u akvatoriju Pelješca i Korčule pa sve do Mljeta lovit će se tune, igluni i iglani

Piše Sandra Barčot
28. travnja 2022. - 09:12

Ovogodišnju sezonu, onu bez pandemije, otvaraju i lovci na krupnu ribu, onaj omiljeni big game ribolov koji se od 18. svibnja održava u Orebiću.

U organizaciji "Pomorsko športske udruge Peliška jedra" trideset hrvatskih posada tri dana će loviti tune, iglune i iglane u akvatoriju Pelješca i Korčule, te sve do Mljeta, a najbolja ekipa uz pokal, osigurat će i vizu za odlazak na svjetsku smotru "biggameša" dogodine u Costa Rici.

"Orebić offshore 2022." starta u srijedu 18. svibnja, svečanim otvorenjem i sastankom kapetana ekipa, dok su četvrtak, petak i subota (od 19. do 21. svibnja) rezervirani za ribolovne dane u ritmu 9 sati isplovljavanje i ribolov do 17 sati, po sistemu "ulovi i pusti", odnosno "catch and release".

Organizatori su predvidjeli, nakon mora i ribolova, i večernju zabavu, među ostalim i koncert grupe "Mjesni odbor" te Željka Bebeka, i samog vrsnog biggamaša.

Uz podsjećanje – na prvom organiziranom "Offshore Challengu Orebić" održanom 2019. godine, u konkurenciji 18 ekipa, trijumfirala je posada broda "Corto" kapetana Gordona Svaline.

26. travanj 2024 12:45