StoryEditorOCM

BIG GAME‘Tuna Fever‘ u Rogoznici: ekipa broda ‘Fishing Mania‘ pobjednici prvog dana, najveću tunu od 61 kg ulovila posada s ‘Out of Blue‘

Piše OM
26. kolovoza 2022. - 15:43

Rogoznica je i ovoga ljeta domaćin poznate turističko-sportske manifestacije  ‘Tuna fever Marina Frapa Rogoznica 2022.‘ koja se održava u organizaciji splitskog kluba Big Game Croatia, Marine Frapa i uz medijsko partnerstvo Hrvatske turističke zajednice.

Na ovogodišnjem natjecanju do 28. kolovoza  sudjeluje više od 20 brodova iz Hrvatske i inozemstva, natjecatelja u lovu na morske kapitalce.

Među brojnim sudionicima natjecanja je i Boris Gruica, kapetan broda ‘Capo‘ koji je ove godine na Svjetskom prvenstvu u Kostarici osvojio broncui tako postigao povijesni rezultat za Hrvatsku.

Osim tuna u tri ribolovna love  se igluni, iglani, trup dugokrilac, lampuga te luc, a najuspješnija ekipa osigurava i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kostarici.

Posada broda ‘Fishing mania‘ s kapetanom Mihovilom Buljanom, pobjednici su 1. dana Tune fever Marina Frapa Rogoznica 2022., a prvo su mjesto zavrijedili ukupnim bodovanjem i ulovom tune teške 52,4 kg. Najveću tunu od 61 kg ulovila je posada broda ‘Out of blue‘ s kapetanom Borisom Županovićem, no prvo mjesto pripalo je ukupnim zbrojem bodova ekipi ‘Fishing mania‘.

Drugo mjesto osvojila je posada broda ‘Fishing adventure‘ s kapetanom Marijom Živkovićem, dok su treći ribolovci s broda ‘Nikad dosta‘ i kapetan Duje Ostojić.

- Bilo je uzbudljivo, u prvih sat vremena smo imali prvu ribu na štapu, zatim i druge ribe, a šećer na kraju bila je šesta riba teška 52 kg. Presretni smo, nadam se da ćemo uspjeti zadržati prvo mjesto i da se vidimo dogodine u Kostarici - kaže Jakov Grčić, jedan od članova posade. 

Ova poznata sportsko - turistička manifestacija održava se kroz tri lovna dana u organizaciji splitskog kluba Big game Croatia, Marine Frapa i uz medijsko partnerstvo Hrvatske turističke zajednice. Ove godine na natjecanju sudjeluje 27 posada iz Hrvatske i inozemstva.

19. travanj 2024 09:12