StoryEditorOCM

na svim kioscimaU prodaji je novi broj revije Max fishing: more zove na akciju

Piše O. M.
28. siječnja 2022. - 17:13

Zima kalendarski još stoluje, ali dani postaju dulji, sunčeve zrake dobivaju na snazi, a more sve češće zove na ribolovnu akciju. Kakvu, gdje, na koje ribe, kojim taktikama, tehnikama, priborom i ješkama, saznat ćete od najboljih majstora tunje čitajući novi broj ribolovne revije 'Max fishing' što je upravo stigao na kioske.

Budući je more još hladno, a ribe pomalo lijene, u ovom razdoblju ponekad treba posegnuti i za elementom iznenađenja, čime se bavi tema 'Sve za ribu više'. U prijevodu, odstupanje od standardnih navika, metoda i alata, odnosno njihovo neobično kombiniranje, može donijeti iznenađujuće dobre rezultate. Uostalom, najboljim se i postaje samo neprestanim 'pipanjem' i isprobavanjem, zaobilazeći uobičajeno i stvarajući vlastita pravila.

Pročitajte, krenite i budite uporni, jer upornost je osnovna stavka zimskog ribolova. Rekosmo da je riba sada usporena, pa joj treba dati dovoljno vremena i za kvalitetan griz. Stoga kontra ne smije biti brza i oštra, već nježna i odmjerena. Više o tome saznat ćete iz teksta 'Brzina kontre po zakonu kvačila', a onda bolje i više kačiti.

Kada je o ribolovnim metama riječ, pročitat ćete kako je i čime u predstojećem razdoblju moguće prevariti i nasukati morskog vuka, kako mnogi nazivaju lubina, i to 'vuka' zavidne veličine, Tu je i tema o tri jadranske morske sjenke, kako se naziva tiha obitelj čije su članice kavala, hama i koraf. Rado su viđene na udici i u tanjuru, pa vrijedi pročitati kako ih 'privoljeti' na taj put.

Naravno, i kraljice su uvijek 'in', a njihovi poklonici stalno željni slave. U pretvaranju te želje u stvarnost pomoći će im praktična iskustva meštara opisana u temama 'Živom škiljom na orade' i 'Bračke kraljice'.

Novi broj Max fishinga bavi se i načinima zaštićene montaže velikih ješki na udicu, kako ih ne bi očerupala sitnež prije dolaska ribe života, a riječ su dobile i strune koje u tekstu 'Kad strune progovore' iz prve ruke 'tumače' vlasnicima kada je pravo vrijeme za kontru.

Trofejni izbornik reprezentacije U-21 Pavle Kostić u razgovoru s izvršnim urednikom Borisom Bulićem otkriva, pak, koje ribe u slobodno vrijeme voli loviti, te kako i čime ih lovi.

Sve spomenuto samo je dio bogatog sadržaja koji kriju korice novoga broja najčitanije hrvatske ribolovne revije. Stoga ih otvorite, pročitajte, pa u akciju. 

08. svibanj 2024 01:37