StoryEditorOCM

ljetna akcijaU prodaji je novi broj revije ‘Max fishing‘: rajsko doba za ribolovce i gušti bez granica

Piše OM
20. srpnja 2022. - 12:01

Usred smo ljeta i sezone godišnjih odmora, koji se dugo planiraju i nestrpljivo iščekuju. Mahom zbog kupanja, sunčanja i ljenčarenja u hladu, no čitatelji najtiražnije domaće ribolovne revije 'Max fishing' sanjaju ribolovnu akciju.

Da bi u njoj bili što uspješniji, novi broj 37 koji je upravo stigao na kioske u fokus je stavio teme o ljetnim lovnim tehnikama, glavnim ribolovnim metama, praktičnim savjetima kako, gdje i čime loviti iskusnih ribolovnih meštara, varalicama i opremi koju pritom treba koristiti..., svemu onome što može donijeti ribu više ili kačenje dugo željenog kapitalca.

Naravno da to nije lako ostvariti tijekom dana, kada gomile kupača posvuda dižu graju  tjerajući ribe u dubinu. No, zato su ljetne noći pravi raj za ribolovce koji nemaju barku. Nije vruće, dosadnih kupača nema, a gladne ribe primiču se obali.

Kako ih nasukati na nju, a potom i na gradele, saznat ćete iz teksta o noćnom ribolovu 'Guštanje bez granica'. Sutoni i zore također su odlična razdoblja za ljetni ribolov, kako zbog aktivnih riba, tako i zbog neaktivnih ljubitelja pečenja na suncu. Neke od tih riba, poput ušata i cipala, u suton se mogu loviti vrlo izdašno i pružiti ribolovcima puno zadovoljstva, pa su posebnim temama potanko opisane tehnike njihova lova, najbolje ješke, korisne finese potrebne opreme.

Sretnicima što imaju mogućnost loviti iz barke, ljeto nudi puno veći izbor ribljih meta i tehnika. Od kančanice, pučinskog spinninga, lake i teške panule, do vertical jigginga...

Naravno, ako se znaju prilagoditi promjenama koje velike vrućine izazivaju u podmorju, poput pomicanja termokline, čime se bavi tema 'Predatori vole pogranične gužve'. Uspješniji možete biti i ako uspijete proniknuti u riblju psihologiju i povučete pravi potez u pravom trenutku, čemu vas uči tekst 'Razmišljajte kao riba i budite korak ispred'.

U novom 'Maxu' naći ćete i temu o korištenju nekih pametnih mobilnih aplikacije za usavršavanje u spinningu, pročitati dnevnik naše brončane ekipe iz Costa Rice sa svjetskog prvenstva u big gameu, saznati sve o novim teleskopskim štapovima koji su postali ozbiljna konkurencija najboljim dvodijelnim modelima, pogledati ponudu i cijene noviteta u trgovinama ribolovnom opremom..., a onda naoružani svim potrebnim znanjima krenuti u akciju. Jer ljeto neodoljivo zove, puno toga nudi, i puno kratko traje.

07. svibanj 2024 15:20