StoryEditorOCM

FALA TI MOREU subotu u Sutivanu ribolovno natjecanje i fešta, prijaviti se mogu svi koji imaju važeće sportske ili rekreacijske dozvole

Piše OM
12. travnja 2022. - 12:30

U subotu 16. travnja 2022. održat će se u Sutivanu uskršnje izdanje ribolovnog natjecanja FALA TI MORE koje je osmislio Sportsko-ribolovni klub Kalamuc iz Sutivana.

Natjecanje će se održavati dva puta godišnje i to uoči Božića i Uskrsa. Prvo božićno izdanje uspješno je organizirano u 2021. godini. Radi se o revijalnom natjecanju u ribolovu rukom ili štapom iz brodice, a cilj mu je održavanje drevnih običaja vezanih za život na moru i uz more, popularizacija sportskog i rekreacijskog ribolova, obogaćivanje izbora događanja koji inače prate spomenute blagdane te ugodno druženje.

SRK Kalamuc osnovan je početkom 2021. godine i od tada aktivno radi na popularizaciji ribolovnog sporta i edukaciji mladih kao i zaštiti prirode i okoliša, mora i priobalja.

Organizirao je više radionica i treninga za mlade članove s kojima aktivno sudjeluje na županijskim edukacijskim kupovima, nakon klupskog natjecanja održanog lani imao je svog predstavnika na međuopćinskom natjecanju SDŽ-e u kategoriji žene, pomaže u provedbi tradicionalnog lignjolova TZO Sutivan „Je bilo sriće“ i surađuje s Narodnom knjižnicom Sutivan i TZO Sutivan u održavanju raznih edukacijskih  programa. Ove je godine bio i domaćin prijateljskog ribolovnog susreta za djecu sa sportsko-ribolovnim klubom „Mrduja“ iz Milne.

Ribolovno natjecanje FALA TI MORE otvoreno je za sve koji imaju važeće sportske ili rekreacijske dozvole za ribolov i prijave se za natjecanje do pola sata prjie početka, posade brodica mogu imati do četiri člana, ješku osiguravaju sami natjecatelji, a lovi se u akvatoriju Općine Sutivan od 8.30 do 11 sati kada svi brodovi moraju biti u stivanskoj luci da bi im se ulov bodovao.

Za prvo mjesto osigurana je nagrada sponzora ELEKTA-C d.o.o u ribolovnom dućanu u Supetru, a osigurane su i nagrade za drugo i treće-plasirane ekipe kao i za najvećeg kanjca, arbuna te najveću ribu natjecanja.

Natjecatelji će prilikom prijave dobiti popis minimalne dužine riba i mjernu traku kako ne bi lovili ribu manju od zakonom propisane veličine. Detaljne propozicije možete pronaći na Facebook profilu kluba.

Osobe za kontakt i brojevi telefona: Dino 099 787 2272, Petar 098 138 1872, Tija 099 281 7978

Nakon natjecanja slijedi marenda u Kavanjinovim dvorima i druženje uz glazbu, vidimo se u subotu u Stivanu, kažu iz SRK Kalamuc

PROPOZICIJE

Uskršnji ribolov Fala ti more 2022. g.
Rukom i štapom iz brodice, ekipno (1-4 osobe)

Organizator:
SRK «Kalamuc, Sutivan.

Pravo nastupa:
Pravo nastupa imaju osobe od 1-100 godina

Područje natjecanja:
Akvatorij općine Sutivan, udaljenost do 3 milje od kopna

Ribolovni alat:
Dozvoljeni su svi udičarski alati

Ješka:
Po izboru natjecatelja, osiguravaju je sami natjecatelji.

Bodovanje:
Poredak ekipa utvrđuje se težinskim bodovima.

Minimalna dužina ulovljenog primjerka ribe utvrđena je Uredbom EZ 1967/2006 o zaštiti riblje mlađi. i Pravilnikom o sportskom i rekreacijskom ribolovu na moru (NN br.122/2017).

Za ulovljenu ribu koja je manja od dozvoljene dobivaju se negativni bodovi. Natjecatelji će prilikom prijave dobiti popis minimalne dužine riba i mjernu traku.

Nagrade:

Prvo mjesto: prijelazni pehar i poklon bon sponzora ELEKTA-C d.o.o. od 1000 kuna, drugo mjesto: poklon bon od 600 kuna, treće mjesto: poklon bon od 300 kuna. Ostale nagrade: najveći kanjac, najveći arbun i najveća riba natjecanja dobivaju poklon bon od 200 kuna.

Prijave:

Prijava se može izvršiti na telefon ili osobno do pola sata prije natjecanja

Odgovornost:

Domaćin natjecanja i svi ostali učesnici u organizaciji ovoga natjecanja otklanjaju svaku odgovornost i nadoknadu štete koja bi proizašla u svezi ovog natjecanja.

PROGRAM NATJECANJA:

Subota, 16. 04. 2022.

08,00 - 08,20 - okupljanje natjecatelja ispred Kavanjinovih dvora

08,30 - početak natjecanja,

11,00 - kraj natjecanja, brod mora biti prije 11 sati u stivanskoj luci

11.00 - zakuska uz glazbu i druženje

11,30 - vaganje ulova i izrada liste plasmana,

12,00 - proglašenje rezultata, dodjela nagrada

Djeca članovi kluba koja ne budu u brodicama mogu za vrijeme natjecanja loviti s mosta/obale.

26. travanj 2024 18:38