StoryEditorOCM

‘fala ti more‘U Sutivanu održan revijalni božićni ribolov: pogledajte fotogaleriju i listu pobjednika

Piše OM
26. prosinca 2022. - 10:23

Uz oblačno ali mirno vrijeme u Sutivanu je održano božićno izdanje revijalnog ribolovnog natjecanja "Fala ti more".

Ukupno devet ekipa u brodicama pristupilo je natjecanju, dok je s obale lovilo sedam juniora kluba SRK Kalamuc. Lovilo se u akvatoriju Općine Sutivan od 8.30 do 11 sati nakon čega su brodice pristigle u luku i natjecatelji i gledatelji se počastili hladnim narescima, toplim pršuratama, suhim smokvama i pićem.

Vaganje koje je vodio Nedo Ivanović, stručni suradnik Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu je utvrdilo da je ukupni ostvareni ulov na natjecanju 11.56 kg ribe. Našlo se tu arbuna, kanjaca, knezova, fratara, komarči, šnjura, pauka, škarpuna, kantara, bukava...

U juniorskoj konkurenciji najveći broj ulovljenih riba imao je Antonio Čengić, ukupno 242 g, dok je veliko iznenađenje bio ulov najveće ribe u ukupnoj konkurenciji, komarče od 400 g koju je ulovio s obale jedan od najmlađih natjecatelja kluba Branko Lamut. Sva djeca sudionici dobili su i prigodne poklon pakete.

image
SRK Kalamuc

Najbolje plasirani u lovu štapom ili rukom iz brodice su ekipa DENIS I GORAN (otac i sin) s 1954 g ulova, dok je član iste obitelji u drugoj posadi imao manje sreće jer je jedini danas ostao bez ostvarenog ulova. DENIS I GORAN osvojili su i nagradu za najvećeg arbuna od 172 g kao i prijelazni pehar natjecanja koji je njihov sljedeću godinu dana.

Drugoplasirana ekipa je SIĆ PUN RIBE (Dina, Dino i Franjo) s ulovom od 1830 g i hobotnicom od 1900 g koja odlukom organizatora nije ušla u ukupan zbroj ulova. Na trećem mjestu su ekipa DALMACIJA I SLAVONIJA (Nedo, Antonio i Emanuel) sa 1620 g ulova, dok se najveći kanjac, koji je također dobio nagradu, našao u siću ekipe TRIO SIMPATICO (Eli, Ivan i Petar). Priznanja i prigodne nagrade podijelila je predsjednica kluba Tija Mlinac.

image
SRK Kalamuc

image
SRK Kalamuc
image
SRK Kalamuc
image
SRK Kalamuc
image
SRK Kalamuc
image
SRK Kalamuc
image
SRK Kalamuc
image
SRK Kalamuc
image
SRK Kalamuc
image
SRK Kalamuc
image
SRK Kalamuc

 

25. travanj 2024 06:57