StoryEditorOCM

video i fotoZavršeno je deveto izdanje big game natjecanja u Komiži: pobjedu odnijela ekipa ‘Ponta od takujina‘, najtežu tunu ulovio ‘Corto‘

Piše Sandra Barčot
24. srpnja 2022. - 00:08

Ekipa "Ponta o takujina" s kapetanom Matom Violićem Matuškom u sastavu Ivica Perusa, Josip Brkić, Lukas Bobek i Luka Putanec pobjednici su devetog izdanja međunarodnog izlučnog nadmetanja u ribolovu na velike trofeje "Big game Komiža 2022".

Nakon tri ribolovna dana među konkurencijom od 30 posada iz deset zemalja, ribolovci sa Pelješca sakupili su najviše bodova, ukupno 2214,27, i trijumfirali nakon ribolova u komiškom akvatoriju izuzetno bogatom tunom.

Te time osim zlatnih medalja, pokala, osvojili i vrijedne nagrade sponzora, ali ono najvažnije – pozivnicu za odlazak na svjetsku smotru biggejmaša u Costa Rici u travnju 2023. godine.

- Baš imamo razloga za slavlje, jer evo ovom pobjedom sada imamo mi iz kluba "Peliška jedra" čak dvije ulaznice za svjetsko nadmetanje dogodine, budući je Josip Brkić osvojio big game koji smo mi organizirali u Orebiću, a sada smo uzeli i ovu pozivnicu u Komiži gdje obožavamo loviti jer ovdje tune baš ima – sretan je Mato s novom titulom pobjednika.

Dok je drugo mjesto pripalo još jednim uspješnim ribolovcima, osvajačima medalja i u međunarodnim vodama, a to je ekipa kaštelanskog kluba "Giričić" imena "Corto" s kapetanom Bepom Svalinom, te posadom: Gordon Svalina, Zoran Spasić, Nikša Jureškin i Bruno Luetić.

Oni su na kraju imali 1711,77 bodova, za srebrnu medalju ali i vrijednu nagradu umjetničko djelo svjetski poznatog slikara Zvonimira Mihanovića. No momci su zaslužili i epitet broda s najtežom ulovljenom tunom - njihova krasotica iz morskih dubina težila je 73,11 kilograma.

Trećeplasirani su ribolovci tima "Tko to more platit Bargujac" kapetana Nikole Franjića te posade u sastavu: Julius Lee, Domagoj Mimica i Igor Zdenjak, koji su osvojili 1324,98 bodova.

image

Pobjedničke ekipe kapetana Mate Violića, Bepa Svaline i Nikole Franjića

Božidar Vukičević/Cropix

Inače na ovom nadmetanju, nakon tri ribolovna dana ulovljene su ukupno 43 tune, njih 28 je pušteno nazad u more, po sistemu "ulovi i pusti", dok ih je 15 doneseno na kopno na vaganje, i na kraju je ukupna težina ulova iznosila 765,72 kilograma.

Na udicu su ukačena i dva morska psa, koja su naravno vraćena u more, dok statistika kaže i ovo – od 30 ekipa "Big game Komiža 2022." njih 18 je imalo prijavljeni ulov tijekom nadmetanja kojeg organizira domicilni Sportsko ribolovni klub Komiža, uz Grad Komižu, Turističku zajednicu Komiže te Nautički centar Komiža.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image


 

Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
28. travanj 2024 23:47