StoryEditorOCM

Gužva na KanarimaBraća Fantela pripremaju se za Olimpijadu: na otok Lanzarote stiglo 360 najboljih svjetskih jedriličara

Piše M.I.
11. veljače 2023. - 09:33

Više od 360 najboljih svjetskih jedriličara prijavljeno je za Lanzarote International Regattu koja se održava na jugu Kanarskoj otočja od 9. do 17. veljače. Jedrit će se u šest olimpijskih disciplina: 49er, 49er FX, 470 mješovito, iQFOil žene i muškarci, te u klasi katamaran Nacra 17.

Već neko vrijeme na otoku Lanzarote treniraju braća Šime i Mihovil Fantela zbog odličnih uvjeta. Već su izjavili kako tamo vjetra ne manjka, od stabilnog do nestabilnog i baš je dobro mjesto za trenirati. Inače, tamo čitavu zimu treniraju mnogi europski jedriličari i jedriličarke koji se pripremaju za nastup na Olimpijskim igrama, jer su uvjeti za jedrenje dosta slični onima koji će vladati na olimpijskom regatnom polju.

Braća su mnogo radila na fizičkoj pripremi ove zime, a u Lanzaroteu će imati priliku ocijeniti u kakvoj formi ulaze u sezonu, jer na moru će biti i druge vrhunske 49er posade. Potom ih krajem ožujka čeka prvo veliko natjecanje u Palma de Mallorci, regata poznata pod nazivom Trofej princeze Sofije.

Cilj je, naravno, podići formu za lov na olimpijsko odličje u 2024. godini, koje bi za Šimu bilo drugo u karijeri, nakon nezaboravnog zlata na Olimpijskim igrama u Riju u klasi 470.

03. svibanj 2024 06:51