StoryEditorOCM

‘S ribom mogu sve‘Brački učenici uz bok profesionalnim kuharima u pripremanju gredade, brudeta i ribe u škartocu

Piše M. I.
27. ožujka 2023. - 10:28

U sklopu projekta "S ribom mogu sve" mladi Bračani pokazali su kako pripremati gregadu, brudet i ribu u škartocu s profesionalcima udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER).

Riječ je o događanju u sklopu navedenog projekta kojeg provode Srednja škola Brač iz Supetra i OŠ Vladimira Nazora iz Postira s ciljem poticanja konzumacije ribe i ribljih proizvoda kod djece i mladih. Brački učenici pokazali su što znaju pred Supetranima, najavivši 18. Biser mora, najveći kulinarski festival u regiji. Pritom su izložili razne proizvode s autohtonim namirnicama koji nastaju pod okriljem zadruge Lumbrela; od nagrađivane šalše "Ka nonina", marmelade i sokova do prirodne kozmetike, a u skuhanim morskim delicijama guštali su i mještani i supetarski gosti.

Sanja Nejašmić, ravnateljica OŠ Vladimir Nazor iz Postira, istaknula je da je projekt njezine škole i jedan od značajnih koraka kako bi se mladi zadržali na otoku promoviranjem struke i autohtonih proizvoda.

Biser mora, najveći je kulinarski festival i natjecanje u ovom dijelu Europe, a svečano će se otvoriti u utorak u 20.30 sati u Svpetrvs hotelima.

24. travanj 2024 05:29