StoryEditorOCM

upali u olujuCarnivalov kruzer koji je bio i u Hrvatskoj za dlaku izbjegao havariju, na brodu je nastala ogromna šteta

Piše OM
2. lipnja 2023. - 08:42

Carnivalov kruzer s preko 4.000 putnika i članova posade za dlaku je izbjegao havariju u olujnom nevremenu na povratku s krstarenja na Bahamima. Kako tvrde upućeni izvori, do incidenta je došlo zbog loše odluke kompanije.

Brod za krstarenje Carnival Sunshine tijekom noći s petka na subotu uplovio je ravno u oluju, koja je prouzročila paniku među putnicima i posadom, ali i popriličnu štetu na brodu.

“Kruzer Carnival Sunshine povratkom s Bahama u homeport Charleston u Južnoj Karolini, lošom odlukom kompanije prošao je kroz najgoru oluju, s vjetrom od 90 mp/h (oko 145 km/h) i valovima do 14 metara”, ispričao je anonimni pomorac za portal Pomorac.hr.

Kruzer je prošao s ogromnom materijalnom štetom i umalo izbjegao tragediju s preko 4.000 putnika i posade.

“Čitavu noć brod se jedva borio s vremenom, ispumpavala se voda koja je prodrla preko oštećenja na deck 3 i 4 forward. Zbog vremena, pilot nije mogao izaći pred brod koji je prepušten takvom nevremenu do idućeg popodneva, umjesto uplovljavanja u ranim jutarnjim satima…”, rekao je pomorac.

U petak oko 16:30 sati, kruzer se približavao nemirnim vodama. Oko 15 minuta kasnije, kapetan je objavio da bi zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta Carnival Sunshine mogao stići u Charleston kasnije nego što je bilo predviđeno, kazali su putnici za DailyMail.

Drama je započela oko 20 sati, kada su navodno evakuirani svi javni prostori na palubi, a brod je plovio kroz nevrijeme s orkanskim udarima vjetra i valovima visine do 14 metara, piše Pomorac.hr.

Inače, ovaj brod je 2013. godine na svojim kružnim putovanjima posjećivao i Dubrovnik.

18. travanj 2024 21:45