StoryEditorOCM

morski kuharCrni ječmoto?! Da, dobro ste pročitali. I još mu dodajte ‘tajni‘ sastojak od maslaca i grdobine...

Piše Đorđe Stošić
12. veljače 2022. - 08:02

Na blago ugrijano maslinovo ulje ubacimo nasjeckane kolutiće poriluka, sipu narezanu na trakice i ječam. Dvije minute kasnije, podlijemo ribljim temeljcem (u ovom slučaju od grdobine) i na umjerenoj temperaturi lagano kuhamo naš ječmoto.

Desetak minuta kasnije, dodamo malu žličicu smeđeg šećera, svježe crnilo od sipe i pred sam kraj, špinat nasjeckan na trakice (konstantno podlijevajući s juhom od grdobine).

Ne zaboravite sol i papar.

Kockica maslaca i nježno meso grdobine pretvoreno u paštetu, tajni je dodatak ovom jelu.

Serviramo tako da na vrh dodamo par trakica prethodno kuhane sipe frigane u dubokom ulju, te kavijar od pastrve sa zlatnim listićima.

Zlatne zalogaje će savršeno popratiti jedan Cabernet Sauvignon.

Kuha: Igor Mikuljan

16. travanj 2024 18:04