StoryEditorOCM

splitski akvatorijCRO Melges 24 Cup: nastavlja se borba za ukupnog pobjednika, prijavljeno 12 posada

Piše M. I.
6. listopada 2023. - 12:17

Jedriličarski klub Mornar uz partnerstvo NatureSafe Marinea 7. i 8. listopada domaćin je pete ovogodišnje regate u kalendaru CRO Melges 24 Cupu.

Regatna serija koja je tijekom proljeća obišla Dubrovnik, Biogradu, Opatiju i Trogir u Splitu će nastaviti borbu za ukupnog pobjednika CRO Melges 24 Cupa, a među 12 prijavljenih posada posebnu pozornost treba obratiti na Mataran 24, Trogirane koji su u proteklih godinu dana postali europski i svjetski prvaci u Corinthian diviziji.

‘U ukupnom redoslijedu CRO M24 Cupa imamo tri boda manje od Panjića. U Splitu je plan smanjiti ili u potpunosti anulirati taj zaostatak. Nakon Mornar CRO Melges 24 Cupa, čeka nas još regata Europske serije u Splitu i otvoreno prvenstvo Hrvatske u Trogiru, tako da će borba za ukupnog pobjednika biti neizvjesna do samog kraja‘, smatra Ivo Matić, član Matarana 24.

Predsjednik organizacijskog odbora za ovu regatu je Filip Jurišić, hrvatski olimpijski jedriličar u klasi ILCA7 i jedan od idejnih začetnika trenutačno najjače jedriličarske serije na Jadranu. Premda zbog priprema za Olimpijske igre u Parizu neće biti za kormilom Melgesa, Hvaranin se uz uigranu ekipu JK Mornar s veseljem prihvatio organizacije regate.

‘Mornar je klub koji puno ulaže u sportsko jedrenje i jako smo ponosni što na otvaranju jesenskog dijela možemo ugostiti CRO Melges 24 Cup kao jednu od najljepših hrvatskih jedriličarskih priča. Očekujem sjajnu regatu, a veliki će mi gušt biti sresti ekipu s kojom sam jedrio do kraja prošle sezone. Klasa i dalje sjajno napreduje, a ja se nadam da ću im se nakon Pariza opet priključiti‘, ispričao je Filip Jurišić.

image

Cro melges 24

Sjajan napredak klase vidljiv je i po broju novih brodova. U hrvatskoj floti je trenutačno 23 Melgesa 24, a čak tri će ih imati hrvatsku regatnu premijeru na Mornar CRO Melges 24 Cup. Među njima je i posada JK Split zvučnog imena Sugar Daddy.

‘ U protekle dvije godine CRO Melges 24 Cup pokazao se kao pun pogodak, a ja kao sportski direktor Jedriličarskog kluba Split podržavam svaku inicijativu koja potiče razvoj jedrenja na Jadranu. Naš je klub iduće godine domaćin EP-a u klasi Melges 24, stoga su sve regate na kojima će Sugar Daddy jedriti sjajna priprema za to prvenstvo, pojasnio je Luka Jerčić.

CRO Melges 24 Cup jedri se uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser, regate.com.hr i EmergenSea.

28. travanj 2024 23:14