StoryEditor

morski kuharDonosimo tri maštovita recepta iz splitskog Bajamontija: šef kuhinje potrudio se objasniti svaki detalj, zašto ih ne biste pripremili već danas?

Piše Gordan Jelavić
6. listopada 2021. - 11:16
Ekipa restorana BajamontiBožidar Vukičević/Cropix

Liječnik Antonio Bajamonti jedan je od najuspješnijih splitskih gradonačelnika zaslužan i za izgradnju Prokurativa, uz Peristil najpoznatijeg gradskog trga. Njemu u čast je nazvan reprezentativan ugostiteljski objekt u središnjem dijelu monumentalnog prostora, gradska kavana sa šarenom ponudom za jutro, dan i večer, gdje domaći gosti rado pohode tijekom cijele godine.

Unatoč ekskluzivnoj lokaciji i razini usluge, tamo se uvijek mogu degustirati maštovita jela.

Za Otvoreno more smo odabrali hladnu salatu od repova kozica, rikole i cherry rajčica, sada već tradicionalnu pašticadu od tune, te neodoljivi mousse od čokolade sa šumskim voćem.

Kuhar Ivan Colić se potrudio navesti svaki detalj pripreme da se svatko može okušati u plemenitom zanatu. Rezultat njegovih ruku...

item - id = 1132808
related id = 0 -> 1131458
related id = 1 -> 1134914
26. listopad 2021 20:33