StoryEditorOCM

mudra bićaHobotnica primila djevojku za ruku i odvela je na morsko dno, gdje joj je pokazala nešto dirljivo

Piše Z.K./Jutarnji.hr
31. svibnja 2024. - 10:11

Znamo da su neka stvorenja više prijateljski nastrojena prema ljudima od drugih. Posebno ako smo im poznati. Ipak, nevjerojatna je priča Australke Jules Casey, koju je jedna njoj poznata hobotnica primila za ruku i dala joj do znanja da je slijedi na dno mora. Pošto je Jules bilo jasno da se mora raditi o nečemu što je životinji veoma važno, slijedila ju je do odredišta, prenosi Jutarnji list.

Tamo ju je dočekao neobičan prizor. Maleni spomenik na kojem je fotografija muškarca koji u naručju drži bijelog psa. Iz razloga koji je samo njoj poznat, hobotnica joj je htjela pokazati nešto što djevojka sama vjerojatno ne bi ni vidjela. Ono što je posebno neobično jest da je životinja došla do spomenika i stala uz njega, tako da je bilo jasno kako joj je baš to htjela pokazati.

Je li joj se htjela pohvaliti onime što je otkrila ili samo s njom podijeliti nešto neobično, teško je reći, no istraživanja su pokazala kako je riječ o iznimno inteligentnim bićima, koja su sposobna rješavati brojne probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu.

@weatherchannel An Australian diver was “shocked” when a friendly octopus led her by the hand to show her an underwater mystery. #TheWeatherChannel #fyp #animal #animals #octopus #nature #ocean #humans #friends #discovery ♬ original sound - The Weather Channel
22. lipanj 2024 20:19