StoryEditorOCM

KLASA ZVIJEZDAHrvati osvojili prvenstvo Istočne hemisfere: Barač i Mišura drugu godinu zaredom zlatni!

Piše OM
9. srpnja 2024. - 10:47

Sjajne jedriličarske vijesti stižu sa sjevera Njemačke. Drugu godinu zaredom hrvatska posada u klasi Zvijezda, Tonko Barač Marin Mišura, osvojila je prvenstvo Istočne hemisfere koje se jedrilo u gradu Warnemundeu.

Premda je organizator predvidio četiri dana jedrenja (2-6. srpnja) zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta flota je na moru bila samo prvi i posljednji dan regate. Tonko Barač i Marin Mišura sjajno su jedrili i ostvarili su dvije pobjede, drugi i četvrto mjesto, što im je donijelo novu zlatnu medalju ispred dvije njemačke posade, javljaju Sportske novosti.

- I prošle godine smo stigli na hladni sjever Europe s toplog Jadrana. Tada smo nakon osvajanja zlatan komentirali da se više nećemo vratiti u ovo hladno i teško vrijeme, ali na koncu nismo mogli odoljeti i drago nam je da jesmo jer je bila jako lijepa regata - prokomentirao je Tonko Barač.

Klasa Zvijezda nije od Londona 2012. dio olimpijskog programa, ali njezina popularnost u svijetu jedrenja i dalje je velika. U to ćemo se moći uvjeriti iduće godine kada je Split i Jedriličarski klub Mornar domaćin Svjetskog prvenstva.

18. srpanj 2024 02:33