StoryEditorOCM

sa svih stranaIndonezijske vlasti javile kako je pronađen nestali brod Mutia Ladjoni 7. Posada živa!

Piše M.I.
16. studenog 2022. - 12:13

Indonezijske vlasti potvrdile su da je nestali teretni brod Mutia Ladjoni 7 pronađen kako pluta u Arafurskom moru kod zapadne Nove Gvineje. Svih 16 članova posade je sigurno evakuirano bez ozljeda, iako su se kapetan i jedan od inženjera razboljeli i morali su biti prebačeni u bolnicu, piše bairdmaritime.com.

Tijekom vikenda prijavljen je nestanak broda s kokjeg nije primljena nikakva poruka za pomoć.

Brod Mutia Ladjoni 7 nosivosti 3861 dwt isplovio je iz luke Timika u Indoneziji na zapadnoj Novoj Gvineji u srijedu, 9. studenoga. Vlasti su uspjele utvrditi da je brod završio s iskrcajem tereta za grad Asike i krenuo kao i uobičajeno prema luci u Bontangu na otoku Borneo.

Vlasnik broda rekao je uredu SAR-a da su izgubili kontakt s brodom 11. studenog dok je bio u Arafurskom moru, te su prijavili nestanak nakon čega je krenula potraga. U nju su bile uključene sve potražne snage na moru uključujući i indonezijsku mornaricu.

U posljednjim izvješćima se navodi da je brod Mutia Ladjoni 7 ostao bez struje i zalutao nakon što su mu se cijevi za gorivo zaprljale blatom dok je bio na putu za luku Dobo na otočju Maluku.

19. travanj 2024 17:53