StoryEditorOCM

priče čitateljaIša san u Francusku preuzet krstaš, iz novina smo saznali da je umra Tito. Flok nije ima vrimena pasti i mi smo letili dalje ka da se ništa nije dogodilo

Piše Andrej Balanč
12. lipnja 2022. - 10:57
Vannes, Francuska, 130515. Hrvatska je pocasni gost na 8. Festival mora Tjedan zaljeva Morbihan. Hrvatska bastina predstavlja se flotom od 11 tradicijskih brodova, leuta, gajeta,kondura trupa i batana. Uz tradicijsku brodogradnju, Hrvatska ce se predstaviti i sa kulturnom bastinom, proizvodima i gastronomskom ponudom. Na festivalu uz Hrvatsku sudjeluje jos 8 zemalja sa flotom od oko 1000 brodova, koji ce zaljevom Morbihan ploviti iducih sest dana. Na fotografiji: Nase brodice u plovidbi zaljevom.HANZA MEDIA

Olandež Jan Helleman iz Langeraka poviše Rotterdama bija je mali jahtograditelj, ako se one njegove krntije uopće mogu nazvati jahtama. Ali, barem onaj željezni trimaran od skoro 15 metri nije bija potpuno loš.

Jan je, kako mi se pohvalija, ima ispit za kapetana obalne plovidbe. No, ka kapetan je očito bija još gori nego ka jahtograditelj - tim je trimaranon otplovija na neki nautički sajam u Flevostrand i nasuka se.

Prije mi je obeća da će me vazest sa sebon, ali je još u mraku kliznija poli broda di san spava. Posli bruke je posla čovika po mene i poručija neka mu budem gost na povratku. Zna je da će mu u Amsterdamu na brod doći urednik nekog njihovog nautičkog magazina, pa se plašija još veće dežgracije. Stoga san ja, ka gost, vozija brod doma.

Svi je oće slikat

I vo...

26. travanj 2024 07:33