StoryEditorOCM

30. izdanjeIvica Kostelić s Darkom Prižmićem jedri na poznatoj regati u Tirenskom moru: ‘Povratak će biti kompliciran...‘

Piše M. I.
17. travnja 2023. - 11:07
Brod ACI 40 (Optimus prime solo) na kojem jedre Ivica Kostelić, te poznati morski vuk Darko Prižmić iz OrebićaFacebook/Ivica Kostelić

Među 37 brodova iz Italije, Francuske, Austrije i Njemačke koji sudjeluju na regati "Roma per Uno-Roma per Due–Roma per Tutti" u Tirenskom moru, nalazi se i brod ACI 40 (Optimus prime solo) na kojem jedre skijaš i jedriličar Ivica Kostelić, te Darko Prižmić iz Orebića, poznati morski ‘vuk‘.

Trideseto izdanje ove regate je krenulo ove subote. Ruta je duga 539 nautičkih milja i starta iz Rive di Traiano kod Rima, prolazi između otoka Ventotene i San Stefano te obilazi otok Lipari lijevim bokom, nakon čega se penje natrag na sjever, ravno u cilj ispred Rive di Traiano, a trajat će do 22. travnja.

- Moj co-skipper je Darko Prižmić, s kojim sam jedrio nekoliko regata u sezonama 2018 i 2019.

U sklopu regate jedrimo u klasi "Class 40" za Trofej Mediterana. Trenutačne prognoze slažu se za sada jedino u tome da ćemo do Ventotene imati umjeren do jak vjetar sa jugozapada, a zatim će vjerojatno uslijediti zona tranzicije pa sjeverac i sjeverozapadnjak za brzi spust do Lipara. Čini se da će povratak s Lipara biti puno kompliciraniji što se vremena tiče i tu je situacija još prilično nejasna.

Brod smo testirali tijekom transfera Dubrovnik-Civitavecchia, oko 670 nautičkih milja u trajanju 4 dana i 4 sata. Uoči regate radili smo na otklanjanju sitnijih nedostataka koje smo uočili tijekom te plovidbe i brod je spreman za regatu - napisao je Kostelić na svojoj Facebook stranici.

Tijek regate može se pratiti na trackeru: https://www.romaper2.com/ ili preko aplikacije YB tracking.

17. travanj 2024 20:39