StoryEditor

MORSKI KUHARJakobove kapice vrhunska su i nježna delicija, Hrvoje Zirojević savjetuje kako ih ne upropastiti

Piše Hrvoje Zirojević
26. veljače 2022. - 08:05

Očišćene capesante (bijelo meso s narančastim jezikom) popečemo na vrućoj tavi uz dodatak maslinova ulja, može ih se i flambirati s malo prošeka, a mogu se popeći i na roštilju.

U odgovarajućem loncu prokuha se maslac i malo ribljeg temeljca.

Kada je prokuhalo dodati malo vrhnja za kuhanje, šafran, ulje od tartufa i malo maslinovog ulja, te tartufatu.

Pusti se umak da kuha dok ne postane gušći, te ga se na kraju začini solju i paprom.

Na tanjur se servira umak, na njega položi zapečene ili flambirane capesante, a uz njih se može servirati krem riža s koromačem.

Potrebno za dvije osobe

- šest capesanti (jakobovih kapica)
- ulje tartufa (0,2 dcl)
- tartufata (6 dkg)
- maslinovo ulje (0,5 dcl)
- maslac (5 dkg)
- riblji temeljac (1 dcl)
- vrhnje za kuhanje
- šafran
- sol
- papar

07. listopad 2022 07:48