StoryEditorOCM

kolektivni višakKorona-kriza uzima danak i u ‘Luci Ploče‘: otkaz će dobiti čak 41 radnik

15. prosinca 2020. - 13:51

Uprava tvrtke "Luka Ploče" d.d. okončala je postupak savjetovanja s Radničkim vijećem o utvrđivanju kolektivnog viška radnika.

Pribavljene su sve potrebne suglasnosti te je započeo postupak otkazivanja ugovora o radu za ukupno 41 radnika, obavijestili su javnost iz te tvrtke.

- Značajno smanjen obujam poslovanja zbog gospodarskih i lokacijskih uvjeta (gašenje partnera iz BiH) te izvanredne situacije uzrokovane pandemijom COVID-a 19 iziskuje smanjenje troškova poslovanja i provođenje organizacijskih promjena radi usklađivanja broja radnika sa strukturom i veličinom poslovne aktivnosti društva. Organizaciju društva i broj radnika potrebno je prilagoditi novim uvjetima, stoga je poslodavac prisiljen pristupiti racionalizaciji troškova i smanjenju broja izvršitelja kako bi stvorio uvjete za financijsku likvidnost daljnjeg poslovanja društva.

Sa socijalnim partnerima i radnicima Uprava "Luke Ploče" d.d. komunicira redovno i konstruktivno. Zahvaljujući takvom pristupu osigurano je pozitivno ozračje i visoka razina suglasnosti u postupku otkazivanja ugovora o radu. Proces smanjenja broja radnika bit će okončan u roku od četiri mjeseca. Poslodavac je odlučio primijeniti stimulativni način obračuna otpremnina - poručuju iz "Luke Ploče" d.d.

25. travanj 2024 10:54