StoryEditorOCM

jedrenjeKrajem rujna Split je domaćin Europskog prvenstva u klasi Melges 24, stiže pedesetak posada

Piše M.I.
31. svibnja 2024. - 09:55

Jedriličarski klub Split biti će domaćin Europskom prvenstvu u klasi Melges 24, krajem rujna.

Prijave su otvorene, a obavijest o regati je na web stranici kluba.

Ovogodišnje prvenstvo Melges 24 na rasporedu od 27. rujna do 4. listopada, obećava da će biti uzbudljivo. Ovaj kasniji termin u sezoni nudi jedinstvenu priliku za jedrenje u jednom od najzanimljivijih odredišta na Jadranu. Tijekom vikenda od 20. do 23. rujna održat će se i regata za zagrijavanje.

Split, kao hrvatska prijestolnica jedrenja, glavno je mjesto koje podržava brzo rastuću i visokostandardnu ​​flotu Melges 24. Hrvatska flota Melges 24, koja je do kraja 2020. brojala sedam brodova, bilježi značajan porast popularnosti posljednjih godina, a mnogi renomirani jedriličari odlučuju se za ove globalno popularne brodove.

Hrvatska udruga Melges 24 Class, osnovana u veljači 2021. s 12 vlasnika plovila, već je udvostručila svoju veličinu na 24 plovila i pokazuje tendenciju daljnjeg širenja flote.

Ante Ćesić, kormilar na Razjarenu Lukasza Podnesienskog, predstavnik JK Split, jako je sretan što se prvenstvo održava u Splitu.

- Očekujem više od 50 ekipa, tako da će konkurencija biti velika, a mi kao ekipa jedva čekamo jedriti. Poznavajući dobro naš klub, siguran sam da ćete se dobro zabaviti na moru kao i na obali. Pozivam sve da dođu! - poručio je.

26. lipanj 2024 05:49