StoryEditorOCM

The CrossingLastovo je postalo autentični marokanski putnički brod, a riječka luka pristanište prepuno afričkih detalja

Piše OM
19. svibnja 2021. - 11:26

Nakon početka snimanja filma Prelazak (The Crossing) na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Puli, proteklog se vikenda filmski set preselio u riječku luku.

Riječ je o nizozemsko-belgijsko-hrvatskoj koprodukciji debitantskog dugometražnog igranog filma nizozemske redateljice Jacqueline Van Vugt, čije se snimanje punih mjesec dana odvija na raznim lokacijama u Hrvatskoj, izvijestila je Jadrolinija na svojoj web stranici.

Radnja filma smještena je na brodu, točnije za vrijeme prelaska iz Maroka u Španjolsku, a u njoj se isprepliću tri odvojene priče. Trajekt Lastovo poslužio je kao važan dio scene, budući da se velik dio radnje odvija upravo tijekom putovanja morem i u interijerima ovog Jadrolinijinog trajekta.

Intervencijama u brojne detalje, Lastovo je postalo autentični marokanski putnički brod, a riječka luka trajektno pristanište prepuno afričkih detalja.

Osim u Puli i Rijeci, dio filma snima se i u Zadru te Zagrebu, a Lastovo i njegova posada nastavljaju sudjelovati u stvaranju filmske magije.

24. travanj 2024 03:45