StoryEditorOCM

video i foto‘Leteći‘ cirkus u Vignju: kad zapuše maestral, iz prepunih kampova izlaze daskaši, jedriličari i kiteri, i čekaju 4 bofora

Piše DV
19. srpnja 2021. - 09:20

Kad predvečer u Vignju zapuše maestral, napune se do tada poluprazne plaže. Iz prepunih kapova na more izlaze daskaši, jedriličari i kiteri, mjere brzinu vjetra i ako je oko 4 bofora kreće 'leteći cirkus', piše Dubrovački vjesnik.

Pelješki kanal u čas 'preplave' stotine zaljubljenika u jedrene i veslanje na dasci, te kitesurferi. Jedara na moru dokle ti pogled prema pučini seže!

I onoga tko se došao samo 'skavisit' uhvati želja da i on proba barem havajsko veslanje, no koliko se god to činilo jednostavno, niti malo nije, posebice kada se na moru dižu valovi.

A o jedrenju na dasci, a pogotovo kitesurfingu da ne govorimo. Doista morate biti poporilično spretni, snažni i hrabri jer brzine kojima surfere nosi pelješki maestral impresivne su. 

Bez instruktora i tečaja koji dostižu cijenu i do 300 eura  u srcu sezone te još toliko za najam opreme u tjedan dana, nemojte ni promišljati na tu pustolovinu.

No da je impresivno, jest i za obične gledatelje. Ako ništa, u Vignju na plaži svako poslijepodne možete besplatno gledati 'leteći cirkus'  sve dok sunce ne zađe. 

21. rujan 2023 12:55