StoryEditorOCM

HUMANITARNA AKCIJALions klub Split dovodi na Hvar izložbu ‘Hrvati na ledenom moru‘, prikupljaju se sredstva za Udrugu Perle

Piše OM
20. listopada 2023. - 10:07

U organizaciji Lions kluba Lovran Quarneroli, Lions kluba Split te Lions kluba Hvar,u Hvaru se održava izložba “Hrvati na ledenom moru”. Cilj izložbe je prikupljanja sredstava za opremanje senzorne sobe za udrugu Perle za osobe s autizmom i poteškoćama u razvoju.

Izložba se otvara u petak u hotelu Amfora u Hvaru, a trajat će osam dana.

- Udruga Perle jedina je udruga na otoku Hvaru koja skrbi za djecu i mlade s posebnim potrebama. Život na otoku itekako nosi svoje izazove, pogotovo kada se radi o dostupnosti adekvatne medicinske pomoći, stoga je važnost djelovanja ove udruge neupitna - istaknula je Gorana Roso, predsjednica "Lions kluba Split".

image

Jedan od eksponata s izložbe

Božidar Vukičević/Cropix

Djelovanje Lionsa i njihov humanitarni doprinos na području Dalmacije, nikada ne ostaje neprimijećen.

- Desetljeća služenja zajednici, ovoga puta nas vode na najsunčaniji otok Hvar gdje se u petak, 20. listopada s početkom u 19.30 sati u hotelu Amfora održava izložba pod nazivom “Hrvati na ledenom moru”. Izložba predstavlja svjetski poznatu austro-ugarsku znanstveno-istraživačku ekspediciju osvajanja Arktika iz 1872./1874. godine.

U ekspediciji je od 24 člana posade, sudjelovalo čak 12 mornara s Jadrana, a među njima je i jedan mornar s otoka Hvara. Izložbu će predstaviti guverner Lions Distrikta 126, gospodin Milorad Stanić - saznajemo od Gorane Roso.

Za sve Vas koji su spriječeni doći, a žele pomoći, to mogu i učiniti uplatom na račun HR2624840081502030234 uz naznaku “donacija za udrugu Perle”.

image

Pozivnica za izložbu

Privatni album
28. travanj 2024 07:49