StoryEditorOCM

127 metara luksuzaLjubavne jade liječi skupom igračkom: jedan od najbogatijih ljudi na svijetu naručio jahtu vrijednu više od pola milijarde dolara

Piše Ž. S.
12. srpnja 2021. - 10:44

U posljednje vrijeme čitamo informacije o najskupljem razvodu u povijesti teškom 38 milijardi dolara, bivših partnera Jeffa Bezosa i MacKenzie Scott, koja samo ove godine u humanitarne svrhe podijelila 2,7 milijardi.

Jeffrey Preston Bezos je američki poslovni magnat, vlasnik medija, investitor te osnivač i izvršni direktor multinacionalne tehnološke tvrtke Amazon, a njegovo bogatstvo Forbes procjenjuje na 200 milijardi dolara.

Razvod i isplata bivšoj ženi Bezosu ​jamačno nije dobro legao, pa je kao određenu satisfakciju za sebe naručio novu jahtu vrijednu više od 500 milijuna dolara – javlja Bloomberg.

Superjahta s tri jarbola i dužine 127 m već je naručena u nizozemskom brodogradilištu Oceanco Yachts, ali nitko ne zna kako će izgledati.

Nagađa se međutim da Bezos želi jahtu nalik Eosu, koja mu se svojevremeno jako svidjela tijekom krstarenja s bogatim prijateljem Barryjem Dillerom i njegovom suprugom, dizajnericom Dijanom von Fürstenberg.

Eos (na fotografiji) se tri godine radio u njemačkom škveru Lurssen, dug je 92,9 m, ali će Bezosova nova igračka dosezati čak 127 m, i tako biti jedna od najvećih privatnih jahti s jedrima na svijetu. 

image
Jeff Bezos
AFP
19. travanj 2024 17:42