Morska krava
zaštićena vrsta

Na Floridi pronađena morska krava s natpisom ‘TRUMP‘ urezanim na leđima, istraga je u tijeku

Piše JL
Foto Ilustracija/Shutterstock
12. siječnja 2021. - 11:36

Morska krava s natpisom 'TRUMP' urezanim na leđima pronađena je na Floridi, što je potaknulo istragu američke Službe za ribu i divlje životinje, piše New York Post.

Bespomoćna životinja s političkim natpisom na leđima primijećena je tijekom vikenda na izvoru rijeke Homosassa u okrugu Citrus, nešto više od 100 kilometara sjeverozapadno od Orlanda, izvijestili su lokalni mediji.

Svjedoci su otkriće životinje prijavili saveznim vlastima.

'Iz mog iskustva, ovaj događaj je neuobičajen za ovu zajednicu', rekao je Craig Cavanna, viši savezni službenik za divlje životinje zadužen za istragu, prenosi Jutarnji.

'Očuvanje divljih životinja ključna je vrijednost u okrugu Citrus. Zbog toga se ovo područje i naziva Obala prirode.'

Cavana je rekao da je uznemiravanje morskih krava, koje su zaštićene Zakonom o ugroženim vrstama, savezni zločin prve klase koji sa sobom povlači novčanu kaznu od 50.000 američkih dolara i do godine dana u saveznom zatvoru.

Cavana i njegov tim sada traže osobu ili više njih koji su odgovorni za napad na morske krave i trenutno 'slijede tragove'.

Ova spora i dobroćudna stvorenja sezonski migriraju u vode duž zapadne obale ovog okruga i lako su dostupna ljudima na brodovima ili plivačima.

USFWS traži sve koji imaju informacije o incidentu da se jave vlastima.

23. siječanj 2021 19:26